La Vall del Tormo treballa en la recuperació de les serigrafies de l’església parroquial


Etiquetes: , , ,



comarquesnord.cat, La Vall del Tormo
» dimarts, 1 de novembre de 2011

El municipi de La Vall del Tormo està treballant en la rehabilitació de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, un projecte que se centra sobretot en la millora de l’enllumenat i la megafonia i en la recuperació de les pintures i serigrafies que existeixen a la església. En concret, aquesta obra preveu desenvolupar en dues fases. La primera d’elles, en la qual s’està treballant en aquests moments, ha rebut un finançament de 60.000 euros. Per a la segona fase, d’una proporció econòmica molt similar, caldrà mirar d’on s’obté el finançament, ja que aquesta ha estat denegada.

Segons ha dit l’alcalde de La Vall del Tormo, José Miguel Timoneda, al llarg de la primera fase “farem treballs d’electricitat, pintura i megafonia, i també farem una part proporcional del serigrafiat”. De fet, Timoneda va destacar que encara “ens queda molt per treure perquè han sortit moltes pintures serigrafiades” i ha reconegut que “a saber les capes de pintura que hi havia damunt”. En relació a aquests treballs, l’alcalde de la Vall va afegir que “són uns treballs molt meticulosos i molt costosos” i que aquests han condicionat tant la durada com el pressupost de l’obra.

Pel que fa a les obres d’il·luminació i megafonia, Timoneda va explicar que “l’aspecte ha canviat molt des del primer dia. No teníem pràcticament llum, teníem tot el cablejat antic i els operaris que recuperen els serigrafiats els van haver de treure meticulosament per no danyar el que havia sota “. Malgrat els importants treballs que es desenvolupen a l’església, aquests no han condicionat l’activitat litúrgica. Entre setmana es tapen els bancs de missa i el cap de setmana els veïns que s’encarreguen de la cura de l’església ho deixen tot a punt. En quant a la finalització dels treballs de recuperació de les serigrafies de l’església parroquial, Timoneda va apuntar que això dependrà sobretot de si es troba diners suficients per liquidar l’obra.

Més informació: | | |