El CEDES de Morella formarà a 30 persones com a auxiliars de geriatria i tècnics turístics

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 2 de novembre de 2011 .
Etiquetes: , , ,

La Comissió Informativa de Presidència ha aprovat aquest dimecres les bases dels cursos de formació i inserció laboral que la Diputació de Castelló va a realitzar en els cinc Centres de Desenvolupament Econòmic i Social (CEDES) situats a Llucena, Sogorb, la Vall d’Alba, Albocàsser i Morella). Una oferta que beneficiarà a 385 persones, totes elles aturades, els qui participaran en tallers per a la recerca d’ocupació i usos pràctics d’Internet, a més de rebre formació com a Auxiliars d’Infermeria en Geriatria o Tècnics en Informació Turística. Els cursos inclouen 500 hores de mòduls formatius i pràctiques no laborables, així com tutories i seguiment de la inserció.

La primera acció formativa està orientada a la recerca d’ocupació i se centra en la millora de coneixements en introducció a la web 2.0 i els continguts de Word per 195 aturats. A més d’en els cinc centres, es realitzarà en vuit municipis de la província com Vilafranca, Vilafamés, Sorita i l’Alcora. La segona comprèn tècniques de comunicació i usos d’Internet, beneficiant a 160 dones que aprendran el maneig de webmail o gestions administratives a través de la web.

El Taller d’Auxiliar d’Infermeria en Geriatria es realitzarà en els centres de la Vall d’Alba i Morella. Els alumnes rebran una completa formació en cures bàsiques de geriatria, cures terapèutiques i atenció especialitzada de l’ancià. Per la seva banda el taller d’informació turística, destinat al CEDES de Morella, inclou la capacitació dels alumnes per informar i assessorar sobre l’oferta turística d’una determinada zona geogràfica. Entre les matèries que formen part del curs es troben l’anàlisi de l’estructura del mercat turístic o la legislació en matèria turística.

El pressupost d’aquests tres tallers ascendeix a 135.000 euros i beneficiarà a 30 persones aturades. La situació d’escassos recursos dels alumnes participants s’acreditarà a través del certificat que expedeixin els Serveis Socials del propi ajuntament.

Fins avui, més de 6.000 persones han participat en els cursos de formació empresarial o han rebut assessorament professional en els quatre centres CEDES que gestiona la Diputació de Castelló. L’objectiu general del projecte CEDES (Centres de Dinamització Econòmica i Social de la província de Castelló) és aconseguir la dinamització econòmica i social dels municipis de l’interior de Castelló a través de la promoció econòmica. El projecte, que compta amb un finançament de 4.1 milions d’euros, beneficia a 113 municipis de la província, la qual cosa suposa un àrea d’actuació de 128.823 habitants. És a dir, tal com s’estableix en la convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i de conformitat amb l’àmbit d’actuació, la zona CEDES s’estén a tots els municipis rurals no costaners ni industrials de la província de Castelló.

Més informació: | | |