La Diputació de Castelló impulsa la formació dels agricultors provincials per millorar la seva competitivitat


comarquesnord.cat, Castelló
» dimecres, 2 de novembre de 2011

La Diputació de Castelló ha impulsat un doble conveni amb FEPAC-ASAJA i LA UNIÓ de Llauradors pel qual aportarà 44.000 euros per millorar la gestió agrària, integració i racionalització dels mètodes d’estratègia rural per a Castelló. Entre les principals activitats que permetrà aquest pla integral es troben la promoció dels nostres aliments com a benefactors de la salut, la seua gastronomia i la gestió en l’establiment de noves activitats complementàries referides a l’entorn rural de Castelló.

El primer dels convenis permetrà a la Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló millorar la seva competitivitat a través d’un programa xifrat en 30.000 euros. Entre les activitats que formen part d’aquest projecte s’inclouen visites d’agricultors i ramaders a altres zones productives d’Espanya per conèixer models de gestió agrària que puguin ser aplicats a la província, gestió i assessorament en la canalització de noves formes de comercialització dels productes i una campanya de promoció d’assegurances agràries com a models de minorització de riscos climàtics.

Així mateix, es preveu l’establiment d’una web on els agricultors puguin tramitar consultes o establir el seu propi correu electrònic i enviar informació. Aquesta informació és necessària per diagnosticar l’explotació, oferint informació als extensionistas i agricultors sobre com i quan es produeixen els productes i quin tipus o quantitat de insumos s’ha d’utilitzar.

El segon dels convenis ascendeix a 14.000 euros i està destinat a activitats de formació i promoció d’associats de LA UNIÓ de Llauradors. Entre les activitats programades es troben accions formatives, accions de promoció de productes i accions informatives.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha destacat “que el desenvolupament socioeconòmic del sector agrari de la província de Castelló ha d’adaptar-se a un mercat altament competitiu i constantment canviant. Per això aquest acord va a permetre, entre moltes altres coses, l’impuls de la millora d’infraestructures i estructures agràries, amb el propòsit d’incrementar les produccions i les seves qualitats, millorant els seus costos i productivitat. El desenvolupament rural definit en un sentit ampli, territorial i multisectorial, abasta un ampli espectre de possibilitats que van des del maneig sostenible dels recursos naturals a la integració econòmica del mitjà rural de la província. Una meta final que persegueixen els diferents projectes i subvencions engegades en els últims anys per la Diputació de Castelló, com la qual avui ens ocupa”.

Més informació: | | |