El Consell diu que pagarà 60 milions d’euros que deu a les farmàcies per evitar la vaga a les portes d’unes eleccions generals



comarquesnord.cat, Castelló
» divendres, 4 de novembre de 2011

El Consell convocava aquest dijous als responsables dels tres col·legis provincials de farmàcia per anunciar que ofereix 60 milions d’euros a les farmàcies per aturar la vaga que havien anunciat el dia anterior. El dimecres es reunia el Col·legi de Farmacèutics de Castelló en una llarga reunió fins a altes hores de la matinada per analitzar la situació actual i estudiar mesures de pressió davant l’administració valenciana per a poder cobrar la gran quantitat de diners que s’els adeuda. Des de Juliol, la Generalitat no ha pagat a les farmàcies una factura que sol superar els 120 milions d’euros. La reacció del Consell arriba hores després de que les farmàcies anunciaren una vaga amb el tancament dels establiments durant tres dies abans de les eleccions del 20 de Novembre.

La situació dels impagaments a les farmàcies s’havia fet insostenible a les darreres setmanes. Un tema que ja venia de llarg però que ara ha propiciat fins i tot el tancament d’algunes farmàcies a la nostra comarca. El que no es coneix en aquestos moments és si es desconvocarà la vaga davant l’anunci del Consell del pagament a les farmàcies. El que sembla és que aquesta no és la sol·lució del problema ja que a la primavera és podria repetir aquesta situació.

Actualment les farmàcies estan treballant pràcticament ‘sobre pedido’, tirant d’estoc o amb comandes mínimes per a no pagar més del que és imprescidible.

Situació molt complicada a les darreres setmanes per a les farmàcies que encara s’ha agreujat més aquestos dies. En alguns casos ha produit fins i tot el tancament d’algunes d’elles i ara, davant la pressió dels farmacèutics ha hagut resposta per part de la Generalitat.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Això de posar als cartellets “según la administración” es per a vore si també li ho poden carregar a Zapatero?