Oscar Tena s’ha reunit amb la consellera d’infraestructures per veure com s’eviten les inundacions quan plou



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 4 de novembre de 2011

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha presentat a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, la problemàtica d’inundacions que pateix la localitat. En l’entorn de la Casa de la Cultura, Avinguda de Castelló i Carrer Independència es produeixen grans acumulacions d’aigua quan es produeix precipitacions intenses. L’acumulació d’aigua en aquestes zones es va agreujar amb una obra que va realitzar Infraestructures fa més de deu anys, modificant la vessant de la travessia de la CV-15 a la localitat.

El pressupost de l’actuació per corregir les inundacions supera els 300.000 euros, segons un estudi que ha realitzat una empresa especialitzada per a l’Ajuntament de Vilafranca. L’alcalde ha informat a la conselelra que el consistori no disposa de recursos suficients per escometre aquesta obra. Bonig li ha traslladat que després de l’última remodelació en el govern valencià les competències per corregir problemes d’inundacions ha passat a la Conselleria d’Agricultura. No obstant això, la consellera mantindrà un contacte amb els responsables d’Agricultura per analitzar la problemàtica.

L’alcalde té previst mantenir una trobada amb el director general d’Aigües de la consellera d’Agricultura per explicar-li la problemàtica existent. L’Ajuntament confia que almenys, en els pressupostos de 2012, s’inclogui una de les fases d’ampliació del col·lector. En una primera fase es tractaria d’evacuar les aigües fora del nucli urbà de la localitat mitjançant l’ampliació de les canalitzacions. Tena confia en l’acció de Bonig per les gestions necessàries que revertisquen en l’ampliació del col·lector. La consellera era coneixedora de la problemàtica ja que, fa anys, ocupava la plaça de secretària a l’Ajuntament de Vilafranca.

Més informació: | | |