Dos mestres vilafranquins, voluntaris a Hondures, donen a conèixer el seu treball solidari


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 5 de novembre de 2011

Xavier Monfort i Sonia Mestre, voluntaris vilafranquins a Hondures, juntament amb la col·laboració de dos companys més, presentaven aquest dissabte a Vilafranca el seu treball ‘Mestres a Hondures’, cooperant amb Helping Honduras Kids, organització que treballa a la Jungle School, situada prop de la ciutat hondurenya de La Ceiba.

Xavier Monfort i els seus companys Javi i Israel son mestres d’infantil al col·legi de Castelló i Sonia Mestre és professora de Secundària també a Castelló. A tots quatre s’els va ocòrrer la idea d’anar a Hondures a l’estiu del 2010 per tal d’ajudar a l’organització del treball a la Jungle School i també per buscar alumnes per al centre a les immediacions del mateix.

El propi director de Helping Honduras Kids va comentar als voluntaris vinguts des de Vilafranca i els seus companys que encara era més important el treball que es pot realitzar des d’Espanya que la pròpia presència al país centreamericà. És per això que estan realitzant-se des d’ací moltes gestions per ajudar a l’escola de la Jungla.

L’alumnat amb el que van treballar a la Jungle School era de moltes edats. Cadascun dels cooperants s’encarregava d’impartir classes a grups fets segons les edats i també de donar idees, consells i instruccions als mestres de la Jungle School. De fet, un dels grups no tenia ni aula pròpia i és va construir una a un dels passadissos perquè sinò havien de fer classe al carrer i quan plovia s’havia de suspendre.

La xerrada al voltant dels ‘Mestres a Hondures’ que reunia a molt de públic al Saló d’Actes de la Casa Social. Al mes de desembre es farà un altra conferència d’aquestes característiques amb la presència d’Irene i Jordi, dos joves vilafranquins que també estan cooperant actualment a una escola de la ciutat de Cuzco al Perú.

Més informació: |