LA FALSA: “20-11-2011. Ja estem en campanya”

Joan Carles Marcobal . 6 de novembre de 2011 . 13 comentaris
Etiquetes: , ,

Des d’aquest cap de setmana ja ens trobem de ple immersos en la campanya electoral per als comicis generals del diumenge dia 20. El primer que vull fer davant les eleccions és respectar i demanar respecte per la dignitat de cada vot que s’introdueixi a les urnes, sigui del color que sigui. I eixa dignitat cal respectar-la tant quan entra el vot com quan es trau i s’ha de fer oportuna lectura del mateix. Qualsevol opció triada pels electors/es és digna i és una veu que parla, per tant tenim l’obligació d’escoltar-la.

El sistema electoral imperfecte que tenim -no dic que no sigui dels més perfectes que hi puguin haver- fa que en determinats llocs o demarcacions no tots els vots siguin tractats amb la mateixa dignitat. Com a exemple valdria Extremadura: la majoria de vots al Partit Popular li van donar legítimament el govern de la Comunitat a la formació conservadora. Però el que sí que està també clar que els vots a Esquerra Unida de la ciutadania molesta amb el PSOE, no anaven destinats al PP com així va acabar sent, els vots de l’esquerra van beneficiar la dreta.

No cal ni dir que el tantes vegades mal anomenat vot útil -tots els vots son útils per a fer qualsevol lectura- beneficia a Rajoy per golejada, junt al PP estreten files des del centre fins la més extrema de les dretes, la qual cosa mai no ha passat a l’esquerra, sempre més dividida, referint-me a més opcions de poder votar, i més crítica amb els seus dirigents. No incito a res, que cadascú reflexione, en són molts els drets i avanços socials que ens juguem el dia 20.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. Patètic el constant recordament de la situació a Extremadura. Un vot a l’esquerra no es un vot al PSOE. Donar un vot a Esquerra Unida no es una forma de votar amb la conciència tranquil·la als socialisme.

    Ja està bé que els PSOE s’apropie de tot el votant d’esquerra perque ho diu el seu ideari i després seguisque fent el joc a la banca, seguisque retallant prestacions socials, seguisque perpetuant i impedint una reforma electoral a un sistema més just..

  2. Desconegut que t’amagues com tots, no critico la gent que amb tota dignitat i dret vota Esquerra Unida, això ho deixo clar quan dic que cada vot mereix ser valorat i defenc la diginitat de cada vot. El que sí critico és l’ús dels vots que fa cada formació, els votants d’EU a Extremadura no volien, en cap dels casos, donar el govern al PP i així ho va fer saber la direcceió nacional d’Esquerra Unida, no jo.
    En quan a les retallades i bancs…. mira el que fan aquells que no critiques

  3. Ara que sortiu perdent, i per golejada, us preocupeu per la fragmentacio del vot de l’esquerra. I jo em pregunte, com es que a l’ajuntament de Morella, on goberneu sobradament, no us procupeu pel mateix?. La resposta es que com esteu en majoria absoluta us dona igual la resta de l’esquerra.
    El mal l’habeu anat fent al llarg d’aquests ultims 7 anys. Aixi que si guanya el PP per majoria alguna culpa tindreu els socialistes. O no? Que de malfetes n’habeu fet un mun, sino nomes cal repassar l’hemeroteca.
    Ja es hora que els que aneu a l’atur sigueu vosaltres.

  4. JM, tan sols constato eixa fragmentació del vot de l’esquerra, en cap moment dic que no siga legítima, tan sols narro un fet.
    Pel que fa a l’ajuntament de MOrella, som nosaltres els responsables?
    Errades, per suposat i, a més a més, assumides…. les hemeroteques també diuen més coses.
    Pel demés, moltes gràcies, llàstima que no sé qui ets, del contrari en palariem

  5. També demanaria per favor no pluralitzar, les meues opinions només són personals i no tenen perquè representar a cap d’altre col.lectiu, associació, entitat, empresa o formació política

  6. Vull matissar lo de l’atur, es una metafora aplicada als politics socialistes. No a tu en particular. No obstant moltes voltes pareix que parles en veu d’ells. Disculpa si amb el comentari t’has sentit aludit.

    També et vull dir que per desgracia les torpeses de uns i altres, siga del signe que siga les pagem els ciutadans. Les greus errades en la politica economica en son un exemple, primer no es reconeix el que es evident, i despres es prenen unes medides que es diuen Keynessianes, i que de Keynessianes tenen ben poc, i aixi unes quantes mes…
    El que no puc acceptar, ni de ells ni de ningu que ho vullga sostindre, es que per a enmendar la plana, i no voler reconeixer les errades, es desvie l’atencio cap a anteriors governs del PP o a governs autonòmics que no siguen de signe socialiste. Per a mi aixo nomes te una explicació i es enmerdar-ho tot, es a dir embolica que fa fort.
    PD: Aixi en petit comité et reconeixeré que alguns politics del PP tampoc els aniria gens malamament anar a l’atur, sobretot a algun que altre molt pròxim a les nostres comarques.

  7. “els votants d’EU a Extremadura no volien, en cap dels casos, donar el govern al PP i així ho va fer saber la direcceió nacional d’Esquerra Unida” I el que vol el militant ho saps per?

    Dius que els votants d’EU a Extremadura volien una cosa perque ho va dir l’executiva nacional quan al mateix temps és podrie dir que el votant d’EU a extramadura no ho volie ja que així ho va decidir l’executiva d’EU-Extremadura.

  8. la parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte y la parte contratante de la primera parte no sera la parte contratante de la segunda parte que sera considerada parte contratante de la segunda parte… evident

  9. Tu afirmes que el votant d’extremadura vol una cosa pq l’executiva nacional ha votat això.
    I el que ha votat l’executiva del partit a Extremadura? No es més probable que els votants estiguen més d’acord amb el que ha votat la seva executiva més pròxima?

  10. Tant se me’n done el que hagin dit cada executiva. El que vull dir en l’article és que, com sempre li passa, a l’esquerra d’aquest país els arbres no li deixen veure el bosc: la dreta compra un cotxe i poc a poc li trien el color; l’esquerra, discuntint pel color, es queda sense cotxe. Si ens parem en la forma no arribarem mai al fons.

  11. Hace unos dias que sigo este interesante debate y si me lo permiten deseo decir algo: sobre lo que decis de la izquierd habria que recordar lo que le pasó en la República, los enfrentamientos entre socialistas, comunitas, anarquistas, etc, las luchas entre ellos ya les hizo dar ventaja al bando que despues gano. Sus enemigos eran entre ellos y no el bando de franco. Asi les fue.

  12. Salvant les distàncies de temps i de realitat del nostre país, eixa podria ser una reflexió. Afortunadament estem molt lluny d’allò, no sols en els temps sinó també en els objectius: estem davant d’unes eleccions i no d’una guerra, per sort. Però la lectura que faig d’allò que dius és que hem de conèixer la història per no repetir-la

  13. Doncs per a importarte tant poc el que diuen les directives no se com havies pogut posar una frase donant-li tanta importància a eixe fet.

    A mi el que em preocupa és que hi hage un partit que seguisque donant millonades a l’esglèssia, l’exèrcit, la monarquia i els banc. Seguisque impedint una reforma de la llei electoral per a tindre un sistema més just. Seguisque votant en contra de retirar la hipoteca al entregar la casa. Seguisque regulant pujades del preu de l’energia mentre les empreses seguixen guanyant millonades. Seguisque impedint la regulació d’un preu just per als productes agrícoles en orígen… I després de tot això, encara tingue la barra de dir que és d’esquerres.

    Per a mi el problema no és si pintem el cotxe d’un color o un altre, sinó que hi ha un partit que vol que ens quedem amb el seu cotxe quan ell el que té és un camió.