Cap de setmana de pluges arreu del nostre territori


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 7 de novembre de 2011

No han estat dades excesives ni faran que s’acabe la sequera, però aquest cap de setmana el cel d’arreu del nostre territori ha descarregat en major o menor mesura damunt del Matarranya i dels Ports amb dades que ajudaran a veure alguns bolets si la meteorologia així ho permet.

Morella, als Ports, sumava durant el primer cap de setmana de novembre les que han sigut, pràcticament les primeres precipitacions de la tardor. D’aquesta manera, mentre diumenge es recollien 8,0 l/m2, dissabte n’eren 8,6 i divendres altres 8,5. Això deixa un mes de novembre que acumula un total de 27,5 l/m2 de pluja que, sumats als deu mesos anteriors dóna un total de precipitació anual de 487,3.

Les dades de Vilafranca són més baixes aquest mes, però més elevades en la resta de l’any. Diumenge plovia en aquesta localitat dels Ports fins a 3,1 l/,2, als que cal sumar els 8,6 de dissabte, els 8,5 de divendres i altres precipitacions durant la setmana per a sumar els 12,1 l/m2 totals del que portem de novembre. Pel que fa a l’acumulat anual fins a la data, Vilafranca dóna un registre total de 718,5 l/m2.

Al Matarranya la pluja ha deixat unes dades semblants, que ajuden a calmar la sed del terreny. D’aquesta manera a Valljunquera s’han registrat durant el cap de setmana un total de 12 l/m2; a Pena-roja se n’han recollit fins a 10 l/m2; 11 l/m2 sumen les precipitacions de dissabte i diumenge a Vall-de-roures, mentre que a Mont-roig n’han sigut fins a 15,4, segons informa Ràdio Matarranya.

Més informació: |