Mª Dolores Serrano: “L’empresa que està eixint endavant és aquella que ix a l’exterior”


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Mont-roig
» dilluns, 7 de novembre de 2011

L’acte inaugural de la XXI Fira de l’Artesania i l’Alimentació celebrada a Mont-roig va comptar el passat cap de setmana amb la presència de diverses autoritats. Entre elles hi va ser la vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Teruel, María Dolores Serrano, qui va aprofitar esta ocasió per passar-se pels micròfons de Ràdio Matarranya, instal·lats als porxos de la plaça de l’Ajuntament de Mont-roig. Al llarg de l’entrevista, Serrano va fer una especial menció al paper de la internacionalització per fer front a la crisi.

En este sentit, María Dolores Serrano va dir que “en estos moments de tanta dificultat econòmica, l’empresa que està eixint endavant és aquella que ix a l’exterior, que ix fora de les nostres fronteres”. De fet, la vicepresidenta de la Cambra de Comerç va reconèixer que “aquí està tot força complicat, però els resultats d’aquelles empreses que ixen fora són positius”. A la vegada, Serrano va defensar el paper de les fires, perquè si tenim un producte “l’hem de difondre bé perquè lo que no es veu, no es ven. Cal aprofitar estes fires i la de Mont-roig té una tradició instituïda importantíssima”.

De cara a la promoció de producte a l’estranger, Serrano va recordar que “natres, tant a Alcanyís, a Teruel, com a les oficines que tenim repartides per tota la província, tenim gent experta sobretot en internacionalització”, i va afegir que “tenim tècnics especialitzats” en esta matèria. A banda de la internacionalització, Serrano també va defensar que “jo voldria que ens creguéssim que tenim uns productes, sobretot agroalimentaris, de lo millor que hi ha. Tenim uns grans productes a la província de Teruel que no es troben a la resta de l’estat”.

De fet, “estos dies estem escoltant que arribaran vaixells carregats de pernils a la Xina, i si el pernil de Teruel arribe a la Xina tindrem un mercat”. María Dolores Serrano també va posar èmfasi en que en moments com los d’ara cal estar molt al dia de les xarxes socials i internet perquè “ara tenim lo món a les nostres mans i diuen que l’empresa que no està a internet no existeix”. En este sentit, la vicepresidenta de la Cambra de Comerç va recordar el bon paper que fan algunes empreses en esta matèria, com Aceros Hispania de Castellseràs, que és la primera del sector que ix als cercadors.

Més informació: