Un total de 118 ajuntaments s’interessen per adherir-se a la Central de Contractació de la Diputació



comarquesnord.cat, Castelló
» dilluns, 7 de novembre de 2011

Els ajuntaments de la província de Castelló han mostrat un gran interès per adherir-se a la Central de Contractació que ha engegat la Diputació de Castelló. La institució provincial s’ha reunit amb representants de 118 municipis, que han manifestat el seu interès per aprofitar-se dels serveis que s’inclouran en la central.

En total s’han realitzat vuit reunions supramunicipals en menys de tres setmanes. Han estat en els municipis de Lucena, la Vall d’Alba, Albocaseer, Sogorb, Peníscola, Alcalá de Xivert, Eslida i Morella, als quals han acudit representants de les corporacions municipals de 118 municipis. En les mateixes s’han recollit tot tipus de peticions, que ja s’estan garbellant per engegar la contractació dels quals puguin ser més beneficiosos per als ajuntaments.

En aquestes trobades s’han recollit també peticions dels propis ajuntaments per a la inclusió de diferents serveis que consideren importants i que “a ells els costa contractar, o els obtenen a un preu molt superior al que ho poden aconseguir a través de nosaltres”, ha explicat el diputat de Contractació, Miguel Barrachina. El president de la Diputació, Javier Moliner, impulsor d’aquesta iniciativa, l’ha recolzat personalment en alguna de les reunions.

“Es tracta d’ajuntar-nos tots, de sumar esforços, per optimitzar recursos en aquests temps difícils, des de la institució provincial estem disposats a abanderar aquest servei però heu de ser els alcaldes els qui ens aporteu idees per elaborar un catàleg i començar aviat a treballar amb millors preus”, ha assenyalat Moliner. Cal tenir en compte que en el primer any de funcionament es pot arribar a estalviar 15 milions d’euros als ajuntaments amb la prestació d’aquest servei. A més, aquesta actuació de la Diputació evitarà que els funcionaris empren més de 75.000 hores en tasques de contractació i les puguen dedicar “a servir millor als seus veïns, que és el realment important”, ha insistit Javier Moliner. Cal tenir en compte que molts ajuntaments petits tenen un sol funcionari, que empra molt temps en la formalització dels diferents contractes municipals.

És un servei voluntari i gratuït de la Diputació perquè els ajuntaments puguen comprar i contractar via web determinats productes i serveis més fàcil i a menor preu.

En aquestes reunions s’ha informat als ajuntaments del funcionament de la Central de Contractació i s’han resolt els dubtes que plantejaven els assistents. Per a ells ha estat molt important saber que la subscripció del conveni d’adhesió no obliga a l’haver d’assumir posteriorment els diferents contractes, ja que queda a criteri de l’ajuntament la decisió d’optar per utilitzar aquest sistema o de licitar el contracte pel seu compte.

La Diputació calcula que, només amb l’estalvi municipal en telefonia (al voltant d’un 40%) i el subministrament elèctric (entre un 3 i un 5 per cent), al llarg de la legislatura es podria arribar a acumular un estalvi de fins a 24 milions d’euros. La Diputació, per exemple, va a estalvia ja prop d’1,1 milions d’euros amb el seu nou contracte de la telefonia aquesta legislatura.

Els representants dels municipis han efectuat propostes perquè la Central de Contractació tramiti les licitacions de multitud de serveis, com l’adquisició de productes per a manteniment de piscines, arbres per a jardins, abonament per a camps de futbol, mobiliari urbà, uniformitat, o serveis com el de les analítiques de l’aigua potable o reparació d’ascensors.

Més informació: |