Xulio R. Trigo: “El lector de novel·la històrica vol entretenir-se, però també vol conèixer la història”


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 7 de novembre de 2011

La Llibreria Serret de Vall-de-roures segueix en la seua incansable activitat. En aquest cas, l’escriptor d’origen galleg Xulio R. Trigo va desplaçar-se al Matarranya per a realitzar la primera presentació oficial de la seua darrera obra. “El port del nou”.

La novel·la, que té com a principal fil argumental la construcció del port de Barcelona, naix de la curiositat de l’autor per a conèixer perquè la ciutat considerada un gran capital del mercaders no tenie port. “El fet que al segle XV, quant Barcelona ere la gran ciutat dels mercaders i de la expansió mediterrània, la ciutat no tingués port en va fer sentir curiositat. I me vaig posar a esbrinar perquè es donava aquesta situació”, va explicar Trigo. D’aquesta manera, el llibre parteix d’aquesta circumstància per a desenvolupar la trama. Si bé, l’escriptor també va destacar que “a banda aquesta línia argumental també hi trobem un altra trama basada en la recuperació del coneixement cartogràfic que tenien els grecs i el romans per part de un gran cartògraf medieval d’origen àrab”.

Així, “El port del nou món” es una novel·la històrica i com a novel·la basa el seu desenvolupament en la ficció. Tot i això, l’autor creu important donar a conèixer fets i circumstancies reals de l’historia que es algo que molts dels lectors busquen en este tipus de gènere. “El públic vol entretenir-se, però el lector de novel·la històrica també vol saber coses, coses del seu país, coses de la seua historia”, va afirmar l’escriptor.

Cal destacar que aquesta presentació a la Llibreria Serret de Vall-de-roures es la primera que es realitza. De fet, el llibre havie sortit al mercat molt pocs dies abans. “Està es la primera presentació. Després aniré a Barcelona, a Girona, a Tarragona, aniré per tota Catalunya. També es publicarà en castellà i espero que la novel·la tingui un llarg recorregut. Però he de dir que presentar-la aquí al Matarranya es un goig i una satisfacció molt gran”, va afirmar Trigo.

Més informació: | |