Morella sol·licita la gestió de l’alberg de Vallivana a la Generalitat Valenciana


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 8 de novembre de 2011

El passat ple de Morella es va unir per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la gestió de l’alberg de Vallivana. Este refugi, situat davant del Santuari de la localitat, es troba tancat des de fa uns anys. Amb este alberg, Morella potenciaria la seua xarxa de refugis naturals, després dels tres que s’ubiquen al Mont de Pereroles.

El regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, explica que l’alberg de Vallivana “és un edifici que va restaurar l’Ajuntament al seu dia, que va passar a les mans de la Generalitat i que ara està abandonat”. L’edil afegix que “des de l’àmbit local es gestionen millor els nostres recursos”.

Pallarés també afirma que “volem un model de gestió com el que s’aplica a Pereroles, que està funcionant perfectament”. Cal recordar, que l’Ajuntament ha posat en valor el mont, a través de la rehabilitació de tres refugis o a l’habilitar distintes pistes de senderisme. Segons l’edil, “un dels nostres principals objectius és acostar els boscos a la nostra població, ja que són un patrimoni viu d’una gran importància”.

El Mont de Pereroles rep cada vegada a més gent, especialment en estes dates. Així, durant el mes de novembre, l’ocupació aplega quasi al 70% per als distints caps de setmana. Els tres refugis s’adapten a distints grups de visitants i possibilitats, amb unes instal·lacions modernes i uns serveis adequats.

Més informació: |