Tot a punt per a la XVII Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient de Ràfels


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Ràfels
» dimecres, 9 de novembre de 2011

La mostra, que es caracteritze per ser una de les pioneres en abordar els temes mediambientals al Matarranya, s’obrirà al públic a partir de les 11 del matí de dissabte. Igual que en anteriors edicions, los visitants podran observar diferents tipus de productes i serveis vinculats directament amb el medi ambient. Concretament, seran 30 els expositors que ocuparan los estands temàtics. “Tenim 30 expositors temàtics, com sempre intentarem que entre 5 i 10 siguen nous, és a dir, que no hagin vingut mai a esta fira”, va explicar José Luis Roda, regidor de l’Ajuntament de Ràfels. En esta ocasió, entre els expositors se trobaran adobs ecològics, bibliografia mediambiental o cervesa ecològica, entre altres productes. A més de la mostra oficial, los visitants trobaran uns 20 expositors comercials.

Pel que fa a les activitats paral·leles, durant los dos dies que dure la mostra aquells que ho desitjon podran visitar l’exposició d’imatges del ‘VIII Concurs Fotogràfic entorn, paisatge i medi ambient’ de la comarca del Matarranya que s’instal·larà a l’església parroquial. En este sentit, cal destacar que el diumenge a les dotze del migdia, al mateix espai, se realitzarà el lliurament de premis d’este certamen fotogràfic. Una altra exposició que es podrà visitar durant lo cap de setmana serà la de fòssils que en este cas estarà ubicada a l’ajuntament. A més de les exposicions, dissabte a les cinc de la tarde tindrà lloc una xerrada sobre l’agricultura ecològica i a les sis es realitzarà l’assemblea de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica del Baix Aragó (APROEBA) que va ser fundada a Ràfels i que cada any se reuneix durant la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient. Tampoc cal oblidar les diferents activitats de caràcter lúdic, com ara l’orquestra nocturna, que s’han previst per als dies de la mostra, així com los actes que tindran lloc al jardí botànic de la localitat.

L’organització preveu, si la meteorologia no ho impedeix, que l’afluència de públic sigui similar a edicions anteriors. Si bé, Roda va voler destacar que l’important és que “siguen uns dies de festa. I que puguem, en la mesura del possible, donar a conèixer coses noves vinculades al medi ambient”.

Més informació: |