Els bolets són els protagonistes d’aquest cap de setmana a Vallibona a pesar de no haver plogut


comarquesnord.cat, Vallibona
» dijous, 10 de novembre de 2011

Aquest cap de setmana Vallibona acollirà les II Jornades Micològiques del Parc Natural de la Tinença. El dissabte 12 i el diumenge 13 de novembre, a pesar de la meteorologia no ha sigut la millor per a l’aparició dels bolets, aquesta localitat dels Ports acollirà un seguit d’activitats micològiques.

El dissabte 12, a les 10.30, hi ha prevista una eixida per a la recollida de bolets que començarà a la Plaça de Sant Antoni. Després d’un dinar popular, per al que cal confirmar assistència, la xerrada “Aprofitament de bolets” aproparà la “problemàtica actual, normativa i possibilitats de gestió de finques forestals” als assistents. La conferència, a càrrec de Juan Manuel Batiste, serà a les antigues escoles. La mateixa vesprada de dissabte José Alvarez Tamarit, president de la Societat Micològica Valenciana, donarà una “Introducció a la micologia”.

El diumenge, l’Observador de nord · la televisió comarcal i de Els Ports Ràdio, José Agustín Amela explicarà la “Història micològica, toxicitat i curiositat” dels bolets. Un taller de cuina amb bolets a càrrec dels cuiners Sento Cuartiella i Ramon Nollà servirà per conèixer “Els sabors del bosc” al poliesportiu municipal. Un dinar tancarà les jornades.

Aquestes activitats han sigut organitzades conjuntament per l´ajuntament de Vallibona, el Parc Natural de la Tinença i la Societat micològica valenciana (SOMIVAL) i es completen amb una exposició fotogràfica a l’antic hospital.

Més informació: | |