L’Escola Taller del Baró d’Herbers avalua aquest divendres la situació creada pels impagaments de la Generalitat Valenciana



comarquesnord.cat, Herbers
» dijous, 10 de novembre de 2011

Més de 50 treballadors i alumnes de les escoles taller que es realitzen a la comarca dels Ports viuen aquests dies en suspens, amb una preocupació latent perquè fa dos mesos que no reben nòmina pel treball que realitzen.

En el taller d’ocupació de la Fundació Blasco de Alagón que es desenvolupa en el Castell del Baró d’Herbers, la totalitat de les 20 persones que componen el grup, inclosos professors, alumnes i els encarregats de gestió, en la seua majoria també joves, no han cobrat ni el mes de setembre, ni el d’octubre. L’entitat promotora, la Blasco de Alagón, explica que el impagament del Consell dels fons és la causa per la qual no poden avançar les nòmines. Aquest divendres celebraran una reunió informativa per a avaluar la situació. En aquest taller, confien arribar a una solució prompte, ja que solament resta un mes i mitjà per a la finalització del període de treball previst en la fortalesa d’Herbers.

Aquest tipus d’iniciatives es finança a través de fons europeus i es van aprovar fa un any com a revulsiu a l’atur. La Generalitat rep els diners i és l’encarregada de gestionar-ho. Els dos tallers pràcticament van començar a la vegada a principis de 2011. El d’Herbers amb una durada d’un any és a punt d’acabar, mentre que el de la Mancomunitat té dos anys de durada. Els que van poder accedir a aquestes escoles estan adquirint formació i treballen en diferents projectes, però fa dos mesos que no cobren. Segons assenyalava Santiago Pérez, de moment no hi ha solució immediata perquè la Conselleria d’Hisenda no té cap ordre de pagament prevista per a les escoles i tallers d’ocupació. Després de la denúncia de la situació d’impagament, esperen que arriben els pagaments pendents, i no haver de recórrer a altres mesures de pressió.

El mateix passa en el de la Mancomunitat dels Ports, amb seu a Vilafranca, on la situació és “crítica”, tal i com la qualificava el president de l’entitat i alcalde de Forcall, Santiago Pérez. Segons denunciava “la Generalitat que és l’encarregada de gestionar els fons europeus per a aquests projectes fa dos mesos que no paga”. En l’escola de la Mancomunitat es veuen afectats el director, l’administratiu, els quatre professors i trenta alumnes menors de 25 anys. El deute de la Generalitat a aquest projecte ascendeix a 114.000 euros.

Més informació: |