El Ministeri de Sanitat aprova 2 milions d’euros per a la segona fase de la Residència de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 14 de novembre de 2011

El Ministeri de Sanitat ha aprovat els 2 milions d’euros que serviran per finalitzar la Residència de la Gent Gran-Centre de Dia de Vilafranca. Així ho ha assenyalat l’alcalde de la localitat, Óscar Tena, que ha indicat que aquests diners permetrà finalitzar dins dels terminis establerts el nou complex geriàtric que gestionarà la Fundació Geron, especialitzada en aquest tipus de centres a tot el territori nacional. El primer edil ha remarcat “el compromís de l’Estat i especialment de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, amb Vilafranca, amb els seus dependents i amb la creació de llocs de treball”. L’alcalde ha destacat que un cop estigue finalitzat l’edifici atendrà a 65 persones internes ia altres 20 en el centre de dia. Aquestes prestacions permetran la creació de 45 llocs de treball. L’objectiu és que el centre atengui a veïns de la localitat, però també de poblacions veïnes.

Responsables de la Fundació Geron han visitat Vilafranca per observar l’evolució dels treballs. En aquests moments s’està finalitzant el lluït de les parets i les instal · lacions. Les instal · lacions estaran completament domotitzades. D’aquesta manera els familiars podran consultar en temps real a través d’internet l’estat del seu familiar. De fet, els professionals del centre disposarà de Ipads on es registrarà tota l’activitat al voltant de cada pacient. A cada habitació s’han s’habilitarà l’equipament necessari que permetrà que tots els residents estiguen monitoritzats. En la construcció del centre ja s’ha creat una habitació tipus de com seran les que gaudiran els interns. Es tracta d’una instal · lació espaiosa i amb un servei adaptat a les persones més dependents.

La Residència-Centre de Dia suposa la inversió més quantiosa que s’ha realitzat en la història de la localitat. Durant l’edificació s’han generat més de 30 llocs de treball, als quals cabrà sumar els que es posaran en marxa un cop s’obrin les instal·lacions.

Més informació: |