Els bolets han estat els protagonistes del cap de setmana a Vallibona



comarquesnord.cat, Vallibona
» dilluns, 14 de novembre de 2011

Un “Complet exit a les II Jornades Micològiques a Vallibona”, així qualifiquen des de l’organització el cap de setmana que ha plenat de bolets i de boletaires aquesta localitat de la comarca dels Ports durant el cap de setmana.

Un total de 76 persones vingudes de les províncies de Castelló, València, Terol, Alacant (concretament de La Vila Joiosa) i Tarragona han gaudit de les II Jornades Micològiques del Parc Natural de la Tinença.

A les activitats també va estar presents Mara Tirado Rico, directora del Parc Natural de la Tinença, així com les monitores del Parc.

El lloc triat per la cerca de bolets va estar els voltants del mas de Boix, dintre dels límits del Parc Natural de la Tinença, però les activitats del cap de setmana es completaven amb diferents xerrades al voltant dels bolets a les Antigues Escoles de Vallibona, entre les que es trobaven “Història micològica, toxicitat i curiositat” dels bolets amb José Agustín Amela o l'”Aprofitament de bolets, la problemàtica actual, normativa i possibilitats de gestió de finques forestals” i exposició de bolets a l’Antic Hospital de Vallibona.

Per acabar les jornades, es va fer una degustació de plats elaborats utilitzant els bolets, cuinats per Sento Cuartiella i Ramón Nollà al Poliesportiu Municipal, on es va donar cita un gran nombre d’aficionats a la micologia i a la gastronomia.

Més informació: | |