La Mare de Déu de la Font acollirà la mostra de fotografies del concurs ‘Entorn, paisatge i medi ambient’


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Pena-roja
» dilluns, 14 de novembre de 2011

Lo Santuari de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja albergarà des del pròxim divendres la recopilació de les imatges que s’han presentat en l’últim concurs fotogràfic ‘Entorn, paisatge i medi ambient’ organitzat pel Departament de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya. De fet, i després de que el Consell Comarcal haigue organitzat este concurs per segona vegada (ja que fins l’any 2009 s’encarregave l’Ajuntament de Ràfels), ha considerat oportú que l’interessant material fotogràfic pugue difondre’s pels diversos municipis del territori.

En concret, Pena-roja ha estat lo primer poble interessat en albergar esta exposició que durant la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient de Ràfels va estar dipositada a l’església del poble. Tot i això, esta mostra està oberta als diversos ajuntaments i associacions culturals de la comarca que vulguen mostrar este treball al seu poble. En concret, la mostra integre les 108 fotografies que s’han presentat en esta VIII Concurs Fotogràfic que ha destacat per l’alt nivell de propostes i la dificultat que ha tingut lo jurat per triar les millors.

Segons ja va avançar José Luis Roda, conseller de l’Àrea de Territori de la Comarca, “enguany s’han presentat un total de 108 imatges i el nivell ha estat molt elevant, ja que hi havie unes 30 o 40 fotografies que tenien bastant nivell”. La decisió que ha pres lo Consell Comarcal de moure la mostra se deu, segons va explicar Roda, a que “ere una pena que només se veren a Ràfels”. Per això, i degut al nivell de les fotografies, que ajuden a descobrir animals i entorns de la nostra comarca, “val la pena que les puguen descobrir tots los veïns de la comarca”.

Més informació: |