La Unió Musical de Vilafranca incorpora tres nous músics


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 14 de novembre de 2011

La Unió Musical de Vilafranca ha incorporat a tres nous músics a les seues files. A la vesprada de dissabte es va celebrar la cercavila per recollir els nous integrants de la formació que dirigeix ​​Pau Monfort Pitarch.

Alejandro Julián amb el saxofon, Mar Caballer amb el requint i Rubén López amb la tuba ja formen part de la UMV. El director de la Unió Musial de Vilafranca, Pau Monfort, ha destacat que l’escola de música està donant els seus fruits i cada any es consolida la plantilla amb nous integrants.

La fundació de la banda data de l’any 1928 amb el nom de Unión Musical Villafranquinasegons s’explica en la seua web. El mestre José Royo Sancho seguit de Juan Eiroa Tasenda (1931-1938) van ser els primers directors.

Després de varies successions, l’any 1948 i durant tres anys, es fa càrrec de la banda el mestre Eduardo Vila, etapa que dividiria en dos la llarga estada d’Agustín Espinosa que va ser el seu director des de 1943 al 1963.

L’any 1963 la Unió Musical contracta com a director a José Castelló qui dona a la banda una prolongació cómico-taurina amb el nom de “Los Bohemios”.L’any 1981 i dirigida per José María Ferrer la banda aconsegueix el segon premi de la tercera secció en el VI Certamen Provincial de bandes de música.

És societat musical des de 1992 adoptant el seu actual nom, Unió Musical de Vilafranca, amb 250 socis. 75 músics formen la plantilla actual de la banda, i una escola de música amb 10 professors i 100 alumnes.

Des de 1988 es director de la Unió Musical de Vilafranca el músic local, iniciat com a clarinet en la pròpia banda, Pau Monfort

Més informació: | |