Una “madrilla voladora” guanye el VIII Concurs Fotogràfic Entorn, Paisatge i Medi Ambient de la comarca del Matarranya


comarquesnord.cat, Ràfels
» dilluns, 14 de novembre de 2011

L’església del municipi, que durant tot el cap de setmana va acollir una mostra de les treballs presentats al concurs, va ser l’escenari de la entrega de premis d’aquesta nova edició del certamen sobre entorn, paisatge i medi ambient del Matarranya.

En aquesta edició el guanyador va ser Jonathan Diez en la fotografia “Madrilla voladora”. En segon va premiar-se a Miguel Maijó per “Insextos” i el tercer premi va recaure en “Alas de buitre” de Julián Negredo. A més també es van atorgar cinc accèsit a Jesús Marigil per “Entre arbres”, Joaquín Sangüesa per “Recuerdos de agua y hielo”, Bruno Durán per “Culebra de escalera”, Monique Steebeek per “Curvas Verdes” i Joaquín Querol per “Cambiando la camisa”.

L’organització va valorar molt positivament la participació que s’ha donat en aquesta nova edició del concurs que, si bé,no ha arribat a les xifres de l’any anterior, ha sigut molt elevada. “L’any passat vam arribar a les 150 fotografies. Enguany hem superat les 100, i això està molt bé”, va afirmar Olga Ric, Tècnica de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya. A més, val a dir que cada nova edició es troben més participants que no resideixen habitualment al Matarranya. Això supose que el certamen va agafant importància en cada edició i també que es una bona promoció del territori.

Per altra banda, cal ressaltar que també es va mostrar satisfacció pel nivell dels treballs presentats en aquesta edició “En esta ocasió totes les fotos han estat molt ben presentades i tenen molta qualitat”, va afirmar Ric.

Respecte a l’elecció dels premiats, des de l’organització es va explicar que en primer lloc es valora la qualitat artística i tècnica de les imatges, i posteriorment també es té en compte la dificultat d’aconseguir la instantànea. “Se mire la qualitat fotogràfica, la llum, l’enquadre, la perspectiva. Després busquem l’originalitat o la intenció de plasmar un moment que es molt difícil de trobar, o de aconseguir fotografiar”, va afirmar la Tècnica de Medi Ambient.

Després de l’entrega de premis i l’exposició dels treballs presentats a Ràfels, des de la Comarca del Matarranya no descarten la possibilitat de realitzar mostres a altres municipis i en altres espais. “Estem pensant que vista la qualitat de les fotos igual oferim la exposició als municipis per si la volen instal·lar durant alguna setmana cultural o algun altre tipo d’acte”, va afirmar Ric.

Més informació: | |