Morella comença les obres de reurbanització de la Plaça Colon


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 15 de novembre de 2011

L’Ajuntament de Morella ha iniciat avui la reurbanització del tram de la Plaça Colom. Esta obra suposarà una inversió de 90.000 euros, finançada a través dels Plans Provincials i fons municipals, i permetrà millorar les conduccions subterrànies i l’empedrat. La intervenció és d’especial importància, ja que este tram és un dels punts neuràlgics de circulació, al confluir els carrers Blasc d’Alagó, Mare de Déu de Vallivana i Plaça Colom.

L’obra es realitzarà en distintes fases per a crear menys problemes als veïns. En la primera, s’actua en la zona on convergixen els carrers Blasc d’Alagó i Mare de Déu de Vallivana, deixant un carril de pas a turisme i furgonetes, en direcció a la Plaça dels Estudis. L’eixida del principal vial comercial de la localitat estarà tallada, per la qual cosa la circulació serà en doble sentit, com ja ocorreguera en les obres escomesses el passat any. Esta actuació tindrà una duració de tres setmanes i, en ella es milloraran les conduccions subterrànies i es formigonarà la calçada. Quan finalitze el pont de desembre, s’empedrarà. Una vegada que concloga esta fase, s’obriran al trànsit estos carrers i es canviarà el paviment des d’este punt de la Plaça Colom, fins a la intersecció amb Hort del Baró.

El síndic d’obres, Rhamsés Ripollés, afirma que “la zona de la Plaça Colon és una de les prioritàries del Pla Municipal de Renovació Urbana, ja que la seua renovació pal·liarà els problemes amb els brandons, filtracions i empedrat”. A més, recorda que “esta obra servirà per a concloure la renovació d’un triangle importantíssim per al trànsit de la ciutat, com és Plaça Colom, Sant Julià i Blasc d’Alagó”.

Els veïns més afectats per les obres són els que viuen en els carrers Mare de Déu de Vallivana, Plaça de l’Església, carrer Hospital i Plaça de Sant Francesc. L’Ajuntament i la Policia Local s’han posat en contacte amb ells per a informar-los de com es desenvoluparà l’actuació i facilitar-los aparcament a aquells que tenen cotxera.

Un altre dels serveis que s’ha vist afectats per les obres és el de recollida de basures. Els contenidors es retiraran de les zones afectades per les obres i s’ubicaran en els Portals del Rei i dels Estudis.

Més informació: