Bordon rebria 4,5 milions d’euros de Renomar per les molèsties dels aerogeneradors dels Ports



comarquesnord.cat, Bordón
» dimecres, 16 de novembre de 2011

L’Ajuntament de Bordón, municipi de la província de Terol en el límit amb Castelló, podria estar a punt d’arribar a un acord amb l’empresa d’energia eòlica Renomar referent a la compensació pels “danys” que causen en el seu terme municipal els aerogeneradors instal·lats en les poblacions veïnes de La Todolella, Forcall i Olocau del Rei als Ports.

D’aquesta forma, s’evitaria el judici pendent pel qual la localitat del Maestrazgo demanda 252.000 euros a l’any per l’impacte dels parcs eòlics que té al seu al voltant. Renomar estaria disposada a pagar 4,5 milions d’euros per a no celebrar el judici, mitjançant el pagament de 60.000 euros a l’any en 75 quotes. De moment encara no s’ha confirmat res, i sinò canvia la situació, el judici es celebraria a principis de 2012.

Fa uns mesos, aquest consistori turolenc va interposar una demanda en la qual donaven a entendre que el municipi rep “tant impacte o més” que les poblacions castellonenques i que, per contra, no recapten “ni un sol euro” de l’explotació dels parcs eòlics.

El tinent d’alcalde de Bordón, Félix Jarque, assenyalava en el seu moment que “alguns aerogeneradors estan a 2.700 metres del seu casc urbà, mentre que la distància respecte a La Todolella és de 4.500 metres, a Forcall de 8.000 metres i a Olocau de 7.000 metres”.