“En dos o tres setmanes” l’Escola Taller encetarà mesures de pressió per tal de cobrar de la Generalitat Valenciana



comarquesnord.cat,
» di, de novembre de 2011

Els 30 treballadors de l’Escola Taller de la Mancomunitat dels Ports mantenien una reunió amb el president d’aquesta entitat, Santiago Pérez, per analitzar la situació “crítica” de no cobrar les seues nòmines pel treball que realitzen des de fa dos mesos. La principal conclusió va ser la decisió de portar a terme mesures de pressió en “dos o tres setmanes” com indicava Pérez, si no hi han novetats positives. Així, estaria previst realitzar manifestacions davant la seu del Consell a Castelló a les que s’unirien altres escoles i tallers d’ocupació de la província que estan patint els mateixos problemes.

Santiago Pérez els va explicar el procés que segueixen els diners destinats a estos projectes, indicant que la Generalitat és l’encarregada de gestionar els fons europeus de les Mancomunitats i fa dos mesos que no paga. També els indicava que en el cas d’aquesta escola taller “ací vam ser més cautelosos perquè ens ho veiem venir, hem intentat anar avançant pagaments com els 25.000 euros de l’assegurança social, però ara ja no podem fer res”. El president de la Mancomunitat entén la desesperació dels treballadors “tenen tot el seu dret a queixar-se, perquè fan el seu treball i no reben el sou a canvi pel fruit del que fan. Lo just és que cobren i no és comprensible que la Generalitat no pagui, retarde d’aquesta forma els pagaments i ens fiqui en estos problemes”.

Un altre punt important que va informar Pérez és el fet que des de la Direcció General d’Ocupació Formació no tenen expectatives a curt termini d’aplegar a una solució “vaig contactar el passat dilluns i no hi ha cap previsió de pagaments” afegint que “els propis responsables d’Ocupació es fiquen en contacte amb la Conselleria d’Hisenda i no reben cap resposta al respecte”.

En l’escola de la Mancomunitat es veuen afectats el director, l’administratiu, els quatre professors i trenta alumnes menors de 25 anys. El deute de la Generalitat a aquest projecte ascendeix a 114.000 euros en estos moments “esperem que estos joves cobrin abans possible el que tenen pendent” assenyalava Pérez.

Més informació: