Els Gaiteros de Morella s’avancen al 22 de novembre i celebren Santa Cecília, la patrona dels músics



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 19 de novembre de 2011

El Grup de Gaiteros de Morella celebra aquest dissabte la festivitat de Santa Cecília. Es tracta d’una jornada plena d’activitat musical i festiva per tal de celebrar que el proper dimarts, 22 de novembre, és el dia gran per a tot músic, la festivitat de la patrona de la música Santa Cecília. Els Gaiteros i Tabaleters morellans realitzen vàries cercaviles pels carrers del poble, a pesar de les inclemències meteorològiques d’aquest dissabte, destacant el pas per carrers per on no solen passar habitualment. Amb la festa, s’ajunten per a celebrar un dia de germanor dels músics amb esmorzar, dinar i sopar i recordar moments viscuts al llarg de l’any i enguany parlar també de la propera festa de Sant Antoni de la qual aquest grup de músics seran majorals.

Actualment, la música popular viu un dels moments gairebé històrics a la nostra comarca, amb la recuperació continua que gent com els Gaiteros de Morella estan fent d’un instrument tant tradicional com la dolçaina. En els darrers anys el nombre d’aficionats a l’instrument està creixent de forma espectacular a la comarca. El grup compta amb més de 40 músics de totes les edats, així com l’escola de música de la gaita i el tabal.

Els Gaiteros han obert les celebracions de Santa Cecília a Morella, que tornarà a ser protagonista el proper cap de setmana amb l’Associació Mestre Candel.

» VÍDEO: Els gaiteros obrin les celebracions de Santa Cecília

Més informació: | | |