El nostre territori acudeix a les urnes a pesar de la pluja per tal de decidir amb el vot un futur que es presenta incert


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Els Ports/Matarranya
» diumenge, 20 de novembre de 2011

La normalitat és la dada més destacada pel que fa a aquesta jornada electoral on la pluja és l’incident més destacat. L’única nota anecdòtica de la jornada al nostre territori l’ha protagonitzada Calaceit, on el col·legi electoral ha aparegut a primera hora del matí amb el pany segellat amb silicona i pintades abstencionistes a la pared del mateix, segons s’informa des de Ràdio Matarranya. Tot i això, la mesa electoral s’ha pogut obrir amb la màxima normalitat possible.

En tots els nostres pobles la participació ha estat massiva, com sol ser habitual, i les dades que es fan públiques al migdia indiquen l’interés dels habitants del nostre territori per tal d’escollir els representatns polítics que marcaran el nostre futur.

Morella, a la comarca castellonenca de Els Ports, ha registrat, a les 14 hores, una participació del 48,07% (front al 48,74% de 2008 a eixa mateixa hora), Vilafranca un 35,49% (front al 41,57%) i Vall-de-roures, a la comarca del Matarranya de Terol,  un 33,06% front al 33,21%. Tot fa pensar que, amb aquests percentatges, el total que es donarà a conèixer a les vuit serà molt semblant al dels anteriors comicis generals. Un cas curiòs és el de Castell de Cabres, on a les 14 hores havia votat només el 20,00% dels electors (van ser-ne un 43,75% a la mateixa hora de 2007). En el segon avanç de la participació, a les 18 hores, els porcentatges respecte a les generals anteriors es matenien lleugerament per baix.

Encara que arreu de l’estat espanyol sembla que el resultat es decantarà massivament cap al Partit Popular, que podria arribar a tindre una majoria absoluta històrica. Als nostres pobles, que sovint -tal i com ja va passar als comicis del mes de maig d’enguany- van a la contra i és una incògita saber els resultats a cadascún dels pobles. L’espenta que té el PP donada l’actual situació econòmica pot tindre a Morella i Els Ports un antídot en la figura del socialista Ximo Puig, sent la primera vegada que un morellà encapçala la llista al Congrés i que serà una incognita si podrà frenar o no als pobles del nord de Castelló l’anomenada “marea blava” popular.

Més informació: |