L’efecte Ximo Puig trenca la “marea blava” a Morella, però el Partit Popular guanya en el feu socialista de Vilafranca



comarquesnord.cat, Els Ports/Matarranya
» diumenge, 20 de novembre de 2011

Una de les incògnites de la visió de proximitat d’aquests comicis electorals s’ha desvetllat a les nou de la nit, només una hora després del tancament dels col·legis electorals. L’efecte Ximo Puig, morellà que aconseguia la fita història d’encapçalar una llista provincial al congrés pel PSPV-PSOE, només s’ha deixat notar al seu poble. L’avantatge per als socialistes a la capital dels Ports és clar, encara que es redueix respecte a l’ampla majoria aconseguida a les eleccions locals del passat mes de maig. Amb pràcticament tot el vot escrutat, el PSOE obté 791 vots (48,8%) i el PP 669 (41,3%).

En la resta de localitats de la comarca, on hi ha molts feus socialistes, els resultats han deixat sorpreses com la de Vilafranca. Aquesta localitat, l’alcalde de la qual, Òscar Tena, és president del PSPV-PSOE i tradicional feu de l’esquerra, s’ha tintat de blau en aquests comicis. Amb pràcticament tot el vot escrutat, el PP aconseguia 546 vots front als 539 del PSOE. També altres localitats com La Mata, on l’alcalde socialista també rebia un fort recolçament fa a penes vuit mesos, el PP ha arrasat en aquesta ocasió per 52 vots populars front als 33 socialistes. Com a dada remarcable està el fet que el PP ha guanyat al PSOE en la mesa electoral de Ciurana (248 front a 228).

A Olocau del rei els dos partits majoritaris han quedat empatats a 43 vots i en altres feus socialistes a nivell comarcal com Cinctorres les dades deixen 135 vots per al PSOE i 114 per al PP i Forcall també es manté amb la mateixa línia amb 147 vots per al PSOE i 122 per al PP.

Més informació: | | | | |