Forcall podria veure’s obligat a tancar el seu escorxador municipal



comarquesnord.cat, Forcall
» dimarts, 22 de novembre de 2011

Forcall podria veure’s abocat a tancar el seu escorxador municipal que dóna servei a tota la comarca. La intenció del consistori és “intentar mantenir el servei en aquests temps de crisis i poder defensar la qualitat de la nostra carn” apuntava l’alcalde, Santiago Pérez.

Fa cinc anys es van realitzar una sèrie de millores i reformes en l’edifici, però la conselleria de Sanitat assenyala que no són suficients per la seua antiguitat i perquè les condicions no són les necessàries per a poder matar animals i per al tractament posterior de la carn.

L’ajuntament ha rebut diverses sancions, ascendint la darrera a 2.700 euros. “L’hem recorregut perquè no és justa” indicava Pérez que opinava que “és difícil mantenir aquest tipus d’escorxadors pels requeriments que imposen”. Segons el primer edil “podríem adequar la situació amb petits arranjaments estructurals en el paviment o pintant, amb un pressupost d’uns 700 euros, però des de la conselleria demanen massa puntualitzacions i no sabem si serà suficient”.

Per això, des del consistori estan estudiant la viabilitat del seu escorxador “seria una llàstima haver de tancar-lo perquè la carn de la localitat és molt reconeguda per la seua qualitat i seria un error per part de la conselleria continuar amb les pegues” explicava Pérez que ha sol·licitat una reunió amb el president de la Diputació, Javier Moliner, per a analitzar la situació.