El sorteig de Nadal enguany té uns premis més grossos


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimartss, 22 de novembre de 2011

El Nadal és temps d’il·lusió, de somnis, de màgia. I molt té a vore amb això el sorteig extraordinari de la loteria del proper 22 de desembre. Enguany hi ha novetats pel que fa als darrers sorteigs, i és que si ens toca, ens farem més rics que mai.

S’augmenta la dotació dels premis principals i el popular “gordo” està dotat amb quatre milions d’euros a la serie, el que suposaria que el portador d’un dècim guanyaria un total de 400.000 euros, 100.000 més que el passat any. El segon premi també augmenta la dotació i passa d’un milió d’euros a un un milió dos-cents cinquanta mil euros. El nombre de números també s’incrementa, passant dels 84.999 als 99.999.

La crisis dels darrers anys afecta a la venda de molts productes i serveis. Però no es nota tant en la venda dels dècims per a la loteria de Nadal. Sembla que la il·lusió per despertar-nos milionaris, ens pot.

Papereta o dècim. Eixa és la pregunta que es fan molt abans d’adquirir la loteria de Nadal. I opinions com sempre, per a tots els gustos. Hi ha qui prefereix comprar-ne menys i jugar més diners a un sol número; altres prefereixen tindre’n un poquet de cada número per tal d’augmentar les possibilitats de guanyar un pessiguet.

Solem estar abonats a un número, perquè tota la vida hem jugat amb el mateix, perquè certa combinació ens dóna un bon presentiment; i per altres infinites raons. Dates de naixement, d’aniversaris especials o de grans esdeveniments en els quals dipositem la nostra confiança.

Des que veem l’anunci del sorteig de Nadal per la televisió, comprem més números. A un mes per al sorteig, l’increment de la venda de dècims s’ha notat molt.

Per tal de facilitar el treball als loters, s’han instal·lat una sèrie de màquines amb les quals el client adquireix autonomia. Per una banda, pot comprovar ell mateix si el número que té està o no premiat, amb un sistema de codi de barres. Per l’altra, pot demanar determinat número i comprovar si pot accedir a la seua compra o, pel contrari, s’ha esgotat.

Des d’esta administració situada a Morella s’han repartit molts premis durant la seua llarga història. Ara ja fa uns anys que la sort no arriba amb els premis més grossos.

Les vendres previstes per a enguany ascendeixen als 3.600 milions d’euros, els que suposa porp del 30 per cent de la facturació total de Loteries i Apostes de l’Estat. Està previst repartir en premis 2.520 milions d’euros. Arribarà alguna quantitat a la nostra comarca?

Més informació: | |