Cinctorres acull una sessió de la Societat Geològica d’Espanya


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Cinctorres
» dijous, 24 de novembre de 2011

Del 25 al 27 de novembre de 2011, la localitat de Cinctorres es convertirà en un referent a nivell nacional quant a la Geologia, el Turisme i el Patrimoni. Els dies 25 i 26 tindrà lloc la 51 sessió científica de la Societat Geològica d’Espanya (SGE). Aquesta Societat celebra des de fa anys una sèrie de sessions científiques que tenen com a objectiu reunir a investigadors de diferents universitats i centres d’investigació perquè aquests donin a conèixer els seus últims avanços científics en diferents camps de la Geologia. La sessió de Cinctorres comptarà amb geòlegs i paleontòlegs d’universitats espanyoles com les de Barcelona, Granada, La Rioja, Madrid, València o Zaragoza i universitats estrangeres com la universitat Johannes Gutenberg (Alemanya), Copenhagen (Dinamarca), Mohamed V (el Marroc) o Sàsser (Itàlia), entre unes altres.

La sessió de Cinctorres suposa un esdeveniment de màxim nivell científic per a la nostra província, que a més d’apropar a la mateixa a investigadors de diversos centres i universitats, donarà a conèixer la gran riquesa patrimonial existent a les nostres terres. La 51ª sessió científica està organitzada per la Societat Geològica d’Espanya, l’ajuntament de Cinctorres i el Grup Guix de Vila-real.

Per completar els actes de la sessió de la SGE, i un important cap de setmana per a la localitat des de l’ajuntament de Cinctorres i en col·laboració amb el Grup Guix s’ha decidit organitzar les primeres Jornades de Turisme i Patrimoni de Cinctorres, amb la finalitat d’analitzar els efectes que la promoció del patrimoni geològic i paleontològic tenen en l’activitat turística. Es pretén que aquestes jornades tècniques tinguin una continuïtat anual, i que apropin a Cinctorres experts de tota Espanya que exposin diferents projectes de posada en valor turística de jaciments geològics i paleontològics, la seva importància com a producte turístic i que es debatin fórmules de dinamització i gestió. En aquests temps de dificultats econòmiques és necessari conèixer i utilitzar els recursos que es disposen per generar noves activitats econòmiques i el patrimoni pot ser una bona via per obrir nous camins.

En aquestes primeres jornades es tractaran diverses temàtiques sobre patrimoni i turisme, com el Pla Estratègic de Turisme de Cinctorres, o el Pla d’Impuls del Turisme d’Interior de la Generalitat Valenciana, i comptarà amb experts nacionals que expliquessin projectes que han tingut èxit com el primer parc geològic de la Comunitat Valenciana (Xera) o els jaciments geològic-paleontològics de Fumanya (Barcelona), que opten a la candidatura de patrimoni de la Humanitat.

Les Jornades de Turisme i Patrimoni de Cinctorres neixen amb el desig de ser un referent anual de la dinamització del turisme d’interior i de la posada en valor del patrimoni de la comarca dels Ports, i estan obertes al públic en general.

L’alcalde de la Localitat, Antonio Ripollés, destaca “el reconeixement que suposa per a Cinctorres que la Societat Geològica d’Espanya celebri la seva sessió en el mateix. Els nostres esforços i la col·laboració desinteressada de tanta gent fa que el nostre poble cada vegada més sigui un referent de la paleontologia a nivell nacional i internacional. És per això, contínua, que fem una crida a les administracions perquè ens ajudin a potenciar aquest recurs per al desenvolupament local del nostre municipi i comarca”.

Més informació: | |