Morella viatja a Càceres per a rebre el Premi Patrimoni de la Humanitat 2011



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 24 de novembre de 2011

Morella ja es prepara per a viure un cap de setmana especial, en el que rebrà el Premi Patrimoni de la Humanitat 2011. Una vintena de veïns de Morella partixen demà a primera hora cap a Càceres, lloc on es procedirà a l’acte d’entrega del guardó concedit pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

La regidora de turisme, cultura i patrimoni, María Rallo, va mantindre anit una reunió amb els veïns del municipi per a tractar els detalls del viatge. L’expedició arribarà a Càceres el divendres ben entrada la vesprada i tornarà el diumenge. El dissabte, es visitarà la ciutat extremenya i, s’assistirà a l’entrega del Premi Patrimoni de la Humanitat. A l’acte més destacat del cap de setmana estarà present el president d’Extremadura, José Antonio Monago, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, i els alcaldes i representants institucionals de les ciutats espanyoles que han obtingut la declaració més important de la Unesco.

Rallo ha volgut agrair “la implicació dels veïns de Morella en este cap de setmana tan important, en el que la nostra ciutat rebrà un premi de gran prestigi”. A més, afig que “este guardó situa a Morella com a exemple a nivell nacional en la gestió del patrimoni, en la seua preservació, conservació i posada en valor”.

Cal recordar que la candidatura de l’Ajuntament de Morella va ser proposta per la Universitat Jaume I i presentada per les dues entitats. Morella va obtindre el premi “per l’esforç desenvolupat en la recuperació integral del nucli antic d’esta històrica ciutat, situada en un bell enclavament de la geografia espanyola”.

Este cap de setmana també és especial per a la ciutat de Càceres, ja que culmina les celebracions pel 25é aniversari de l’obtenció de la declaració de Patrimoni de la Humanitat. Precisament, l’Assemblea del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i l’entrega del guardó a Morella, seran dos dels últims actes programats en esta celebració.