La Unió Musical de Vilafranca celebra Santa Cecília amb un concert



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 26 de novembre de 2011

Com tots els anys al mes de Novembre, la Unió Musical de Vilafranca ha celebrat el seu tradicional ‘Concert de Santa Cecília’, que tenia lloc el passat dissabte per la vesprada a l’Edifici Polivalent de Vilafranca. El concert és l’acte central de les celebracions en honor a la patrona dels músics, que s’encetaven el passat 12 de novembre amb el cercavila per arreplegar als nous músics i que continuave després del concert amb el sopar dels músics i la nit de festa de tots els integrants de la Unió Musical de Vilafranca.

A la primera part del ‘Concert de Santa Cecília’ la formació que dirigeix Pau Monfort interpretava ‘Per la flor del lliri blau’ de Joaquín Rodrigo, potser el compositor valencià més internacional, gràcies al famós Concert d’Aranjuez. ‘Per la flor del lliri blau’ va ser escrita a París i estrenada l’any 1934.

L’actuació continuava amb el ‘Concert per a dos clarinets en si bemoll major,Op.35’ de Franz Krommer actuant com a solistes els joves vilafranquins Pau Monfort i Rubén Mestre. Formats a la Escola de Música de la Unió Musical de Vilafranca, actualment estan acabant els estudis de grau superior de clarinet al Conservatori de Castelló. Interpretarien el concert per a dos clarinets Op.35 de Krommer, un músic quasi contemporani de Mozart. Rubén i Pau van donar tot un recital tocant el clarinet.

Al descans del Concert, el President de la Unió Musical, Ramón Andrés, acompanyat pel Director de la Unió Musical de Vilafranca, Pau Monfort i del de l’Escola de Música, Diego García, feien lliurament dels diplomes als nous músics que s’han incorporat a la banda enguany, Mar Caballer amb el requint, Alejandro Julián amb el saxo i Rubén López amb la tuba.

A la segona part, la Unió Musical de Vilafranca interpretava primerament ‘El bou sobre la teulada, Op.58’ de Darius Milhaud, ballet per a orquestra inspirada en cançons del Brasil que podem trobar en aquest obra. La transcripció de l’obra és del director Pau Monfort i era estrenada per la Unió Musical de Vilafranca el passat 30 d’Octubre a l’Auditori de Castelló.

Per tancar el concert de Santa Cecília, la Unió Musical de Vilafranca interpretava la sarsuela ‘Gigantes y Cabezudos’ de Manuel Fernández Caballero, obra de finals del Segle XIX que va nàixer com a un crit patriòtic després de la darrera Guerra de Cuba. Destaca la popular jota aragonesa, sent Saragossa el marca on l’autor situa l’acció de les tres escenes de que es compon.

Més informació: | | |