La Banda Comarcal San Antón dóne la benvinguda a 9 músics nous durant Santa Cecília



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» diumenge, 27 de novembre de 2011

La Banda Comarcal San Antón ha celebrat aquest dissabte Santa Cecília, patrona dels músics, en diversos actes que se van dur a terme a Valderrobres i La Portellada. En concret, la Festa de Santa Cecília es va engegar a Valderrobres des del magatzem del blat amb un passa-carrers mitjançant el qual se va anar a buscar, casa per casa, a cada un dels nous integrants de la Banda de Música. En concret, i segons va explicar José Miguel Roig, director de la Banda Comarcal, enguany “han entrat oficialment 9 nous músics, dels quals vuit són de Valderrobres i un de Beseit”, una xifra molt similar a la de cada any. Concretament, un membre de la banda fa el salt a la Banda Comarcal una vegada curse el tercer any d’instrument i ha passat un any de formació a la Banda Juvenil.

Com a únic requisit, se li demane al músic que tingue moltes ganes de tocar a la banda. Lo passa-carrers de benvinguda (que és un dels actes més tradicionals i simbòlics que es fa per Santa Cecília) va eixir a les 15.30 hores del local de la banda i va recórrer, amb música, los diversos carrers de Valderrobres. Una vegada recollits tots los nous músics, la Banda Comarcal San Antón va marxar fins a La Portellada, on se va celebrar la missa en honor a la patrona, lo concert de Santa Cecília a l’església del poble, i el posterior sopar de germanor on van participar els músics i familiars de la Banda Comarcal.

Enguany, i com a novetat, lo concert de Santa Cecília va comptar també amb la interpretació de diverses peces a càrrec de la Banda Juvenil i la Banda Comarcal de forma conjunta.

Més informació: | |