Un centenar de persones van veure el Reclam



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 28 de novembre de 2011

‘Yo, pronombre personal de primera persona’ de la companyia sevillana ‘La Turné’ era l’obra que es representava a Vilafranca dins de la campanya de Teatre Reclam de la Universitat Jaume I de Castelló. Més de 100 persones es donaven cita a la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura per veure en directe aquesta funció en la vesprada del diumenge.

L’obra tracta de Zoraida, una dona de 48 anys, casada i cansada de que el seu home i els seus dos fills li ho donen tot per fet. Aborrida d’ordrenar el que altres desordenen, de netejar el que altres embruten i de cuinar el que altres es mengen. Porta anys somniant en desaperèixer de les seues vides i agafar-se unes llargues vacances, sense data de caducitat i sense remordiments. Però per una cosa o per altra, sempre acaba aplaçant-les. Així han passat 15 anys fins que avui, dia del seu cumpleanys descobreix que ningú ha pensat en felicitar-la.

Zoraida en la representació de ‘Yo, pronombre personal de primera persona’ decideix iniciar el seu inesperat viatge. Abans de partir, Zoraida presidirà la seua darrera reunió de Tupperhouse mentre s’afanya en deixar la casa impecable i roba netejada i planxada per a una temporada, el frigorífic ple de menjar i la gossa banyada i espuçada….

La companyia ‘La Turné’ de Sevilla ha representat aquest obra ‘Yo, pronombre personal de primera persona’ a la recta final d’aquest Reclam 2011 i amb quatre actuacions consecutives aquesta setmana a Almassora, Betxí, Teatre del Raval a Castelló i Vilafranca. Un espectacle creat per Irene Golden, dirigit per José Chaves i interpretat per l’actriu Ana Ruiz.

Més informació: | |