Zeus Grup conquereix Castelló amb el seu retorn puntual als escenaris on demostren que encara estan en forma


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Castelló
» diumenge, 27 de novembre de 2011

Portaven setmanes assajant i el dissabte va aplegar el gran dia. Com si d’una gran banda es tractés, els morellans de Zeus Grup, després de més de 15 anys sense tocar junts, es reunirien en motiu d’un festival d’orquestres celebrat a la Pèrgola de Castelló. Tot estava disposat al recinte, amb una gran entrada de públic i bon ritme en les actuacions. No obstant, actuaven 16 bandes llegendàries de la província i a Zeus li tocava el torn a les 11 i mitja de la nit. Abans del grup de Morella actuaria un conjunt de salsa, mentre els components de Zeus preparaven els instruments al back–stage i passaven com podien les ganes d’eixir a l’escenari. Les guitarres van ser les que més es van tenir d’afinar. Ismael Gasulla preparava amb molta delicadesa la seua, la guitarra rítmica, la mateixa que utilitzaria a la dècada dels 90. El mateix farien Andrés Jiménez (Jimy) i Víctor Ràmia amb el baix. No tenien tanta feina la veu femenina del grup, Ivana Ripollés, l’encarregat del teclat, Jesús Ortí, el bateria Sergio Segura i José Ramon Carbó (Sastre) que s’encarregaria d’ajudar en les tasques de percussió.

Els músics fins i tot van fer un ‘trenet’ al compàs del ritme del grup que els precedia per tal de llevar els nervis i mostrar la seua felicitat per esta oportunitat que estaven a punt d’afrontar. Amb una organització mil·limètrica, només va acabar el grup de Salsa, passaria a l’escenari Zeus Grup. Abans, els músics es van saludar, desitjant-se molta sort. Damunt de l’imponent escenari de la Pèrgola, un dels recintes més importants de Castelló, els membres del grup es van anar distribuint i farien les respectives proves de só abans de començar a tocar. Es notava la il·lusió del moment i com s’havien tret molts anys del damunt al tornar a ajuntar-se per tocar junts, identificats per una samarreta negra amb el logo de Zeus. Ismael Gasulla, creador del grup, saludaria abans de l’inici.

Començava la festa de la música. La primera cançó que van interpretar seria una peça tranquil·la d’Elvis Presley, adaptada al castellà amb el títol ‘Estremécete’, molt coneguda de les revetlles de fa uns uns anys i que encara es sent, en la que Ismael Gasulla portava la veu cantant amb els cors dels companys.

Tot seguit aplegaria una de molt coneguda que escara s’escolta en locals de nit actualment. Un tema de Los Rodríguez que va ficar molt ritme a La Pèrgola. ‘Sin Documentos’ va tindre de veu principal a Jimy i molta força de les guitarres.

Per acabar, perquè sols tenien temps per a fer tres cançons, Zeus interpretaria una cançó del grup de Castelló Los Romeos, possiblement la que més s’ha escoltat a nivell nacional en el món del pop – rock ‘Mi vida rosa’. En aquesta el grup es va ‘desmelenar’ amb la potent veu d’Ivana per a fer ballar al públic de Castelló.

Així es tancava un emotiu retrobament d’un grup que va deixar empremta representant molt bé l’art de la música i omplint locals de festes. Han passat al voltant de 27 anys de la formació del grup, però estos músics tenen el mateix ritme i la mateixa marxa que en els seus inicis. Ho van demostrar a l’escenari de La Pérgola on van transmetre alegria i felicitat. A més, tot apunta a que no serà la darrera perquè properament podrien portar a terme alguna actuació a Morella.

Més informació: