El Club Taurí de Vilafranca tanca les seues jornades amb els “alguacilillos”


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 29 de novembre de 2011

Víctor Monfort, Bruno Colom i Rubén Monfort, son els ‘alguacilillos’ de la Plaça de Bous de Castelló i eren convidats pel Club Taurí de Vilafranca a les seues jornades culturals per explicar quina és la seua funció a les corregudes de bous. És dona la circumstància de que tots 3 son vilafranquins i estan contractats per l’empresa de la Plaça de Castelló per a les diferents corregudes i jonegades que tenen lloc durant l’any. La funció del ‘alguacilillo’ van més enllà del ‘paseíllo’ i de donar els trofeus als toreros.

Víctor Monfort és el cap dels alguacilillos de la Plaça i sempre li havia cridat molt l’atenció d’aquesta figura. Es va interessar i el van contractar com a suplent, ja fa uns anys. Així començava la història, ja que després l’han acompanyat el seu germà Rubén i Bruno Colom. Tots tres, grans aficionats al món del cavall i del bou.

Els protagonistes de la xerrada van explicar diferents anècdotes amb els toreros, bé a l’hora de donar les orelles del bou o durant la lidia. El contacte amb ells és directe, ja que son els representats de la Presidència al carreró de la Plaça.

Els assistents a la xerrada dels ‘Alguacilillos’ a la seu del Club Taurí de Vilafranca van seguir amb gran atenció les explicacions fetes pels germans Víctor i Rubén Monfort i de Bruno Colom. Es va fer una passe fotogràfic dels protagonistes i també de les persones que han representat o representen aquesta figura als actuals actes taurins a la Plaça de Bous de Vilafranca. Amb aquesta xerrada es posava el punt i final a les Jornades Culturals de Tardor del Club Taurí de Vilafranca.

Més informació: