El Ple de Morella exigirà a la Generalitat que elabore un pla d’actuació i un calendari al col·legi Mare de Déu de Vallivana


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 29 de novembre de 2011

El Ple de Morella es reunix avui en sessió ordinària corresponent al mes de novembre. En l’orde del dia destaca la moció que presenta l’equip de govern per a exigir a la Generalitat que escometa les obres més urgents al col·legi Mare de Déu de Vallivana i que elabore un calendari d’actuacions. Esta acció arriba després de la reunió mantinguda amb la Direcció Territorial d’Educació d’esta Conselleria i la següent trobada amb el Consell Escolar.

La regidora d’educació, María Rallo, explica que “vam mantindre una reunió amb la Subdirectora territorial d’educació Mª Remedios Herrero i li vam fer arribar la nostra preocupació per la situació del col·legi, a través dels informes corresponents”. A més, afirma que “li hem instat a dur a terme un pla d’actuacions amb un calendari concret, per a corregir les greus deficiències estructurals que presenta l’edifici i, que fins ara està realitzant l’ajuntament, a pesar que no li corresponen”.

L’Ajuntament de Morella destina més de 45.000 euros a l’any al manteniment del col·legi Mare de Déu de Vallivana. Inclús, este passat estiu es van solucionar greus deficiències estructurals de l’immoble, que suposaven un perill per als xiquets i xiquetes. Este tipus d’actuacions són competència de la Generalitat.
Fa set anys es va redactar un informe sobre l’estat del col·legi. En ell, es recollia la urgència per a dur a terme una sèrie de mesures, valorades en 800.000 euros. Per això, la situació actual de l’immoble és encara més greu. Les principals deficiències del centre són les filtracions, que provoquen greus deterioraments en parets, finestrals o marcs i la falta d’aïllament.

La regidora María Rallo també destaca que “el col·legi és un referent arquitectònic a nivell nacional i internacional i, esta singularitat li va portar a ser declarat Premi Nacional d’Arquitectura”.
En el plenari d’avui, també se sotmetran a debat distintes qüestions, com l’adhesió a la Central de Contractació de la Diputació de Castelló, la sol·licitud de la Línia ICO d’entitats locals, la moció camí Xiva- Ortells, l’adjudicació pastos de la muntanya de Pereroles i Carrascals, el nomenament de membres del consell agrari, l’aprovació del Conveni de la Torre de la Font Vella amb el Ministeri de Foment, la del Pla de Participació Pública de la modificació número 25 del PGOU, la ratificació del Conveni amb el Ministeri de Cultura, l’organització del I Màster Aleví i Infantil de Tenis, la moció de suport a les víctimes de la violència de gènere, el Conveni de Col·laboració amb la DGT per a intercanviar informació o l’informe de les activitats de Nadal.

Més informació: |