L’Ajuntament de Morella exigeix a la Generalitat el pagament de la subvenció per a la renovació del camí que va de Xiva fins a Ortells



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 2 de desembre de 2011

El ple de Morella va aprovar, per unanimitat, una moció per a exigir a la Conselleria d’Agricultura que pague la subvenció que va aprovar per acondicionar el camí que unix Xiva amb la carretera de Forcall, en direcció a Ortells. L’obra es va executar fa dos anys i la quantitat que ha d’aportar l’administració autonòmica ascendix a 95.000 euros. En la moció, també s’incloïa la reclamació perquè hi haja una major inversió en esta matèria.

El regidor de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, lamentava que “portàvem setze anys sense cap ajuda de la conselleria per a rehabilitar camins rurals i, quan ens concedixen una, hem d’aguantar la càrrega econòmica dels impagaments”. A més afegia que “esta falta d’ajudes va fer que les nostres comunicacions rurals estigueren en molt mal estat, fins que en els últims anys hem renovat 30 quilòmetres de camins gràcies al conveni signat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i el Ministeri”.

Per això, l’edil considera de gran importància el Pla de Camins, amb el que s’han rehabilitat prop de 30 quilòmetres de vies rurals en els últims quatre anys. En concret, este acord ha permès renovar unes quantes vies, com el camí de Cinctorres-La Mina, la pujada a l’Escorxador, el de La Parra i un altre tram de què unix Xiva i la Carretera Forcall en direcció a Ortells, que s’han executat en 2011, els de Tous i la Carcellera, en 2010, la Serra de Palos, en 2009 i Quatre Camins i els Llivis, en 2008. Per a 2012, es continuarà amb el pla i es renovarà el d’entrada a la Muntanya de Pereroles.

L’obra del camí de Xiva a la carretera de Forcall en direcció a Ortells ha sigut una de les més reivindicades pels veïns de Xiva. Açò es deu al fet que el seu total condicionament suposaria que el municipi tinguera dos eixides asfaltades en compte d’una.

L’impagament de la Generalitat és un més de tots els que acumula amb el consistori morellà. En total, el deute de l’administració autonòmica supera els 1,3 milions d’euros, amb obres pendents de pagament des de l’any 2006.

Més informació: | |