La Diputació i el Matarranya sumaran esforços de cara a la campanya de vialitat hivernal



comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 2 de desembre de 2011

La Diputació Provincial de Teruel ha engegat una nova etapa de col·laboració amb les comarques del Maestrat, Matarranya i la Serra d’Albarracín dins del Pla de Vialitat Hivernal. La presidenta de la institució provincial, Carmen Pobo, ha subscrit lo conveni per a la utilització i l’optimització de recursos que permetrà potenciar les actuacions i aconseguir una major coordinació i eficàcia davant les dificultats derivades de les inclemències meteorològiques.

La presidenta va destacar que “amb esta col·laboració entre administracions s’esperen cobrir totes les necessitats que existeixen a la província quan neve”, i va afegir que “lo principal objectiu passe per rendibilitzar tots los mitjans que tenim”. Lo conveni preveu que durant la campanya de vialitat hivernal los equips tècnics de les comarques se sumin a l’operatiu que coordine la Diputació. D’esta manera se garantirà la neteja de neu i gel a tota la xarxa provincial i local gràcies a tres llevaneus que hi haurà tant al Maestrat com al Matarranya, i un vehicle a la Serra d’Albarracín.

D’altra banda, la Diputació Provincial de Teruel assumeix lo compromís de subministrar el fundent (sal comuna) necessari per a la prestació del servei. Per això ha disposat d’un total de 35 tones en diferents punts de recollida. A la comarca del Maestrat, los dipòsits estaran situats a Cantavella, Castellot, Fortanete i Villarluengo. Al Matarranya, los punts d’emmagatzematge de sal se localitzen a Pena-roja, Ràfels i Mont-roig. Finalment, a la Serra d’Albarracín, lo punt de distribució se situarà inicialment a Albarracín.

La Diputació de Teruel també subvencionarà, a cadascuna d’estes tres comarques, les despeses que derivo la prestació d’este servei.