Lo projecte ‘Art Matarranya’ se podrà visitar fins a finals de febrer



comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 2 de desembre de 2011

Al llarg de les últimes setmanes de novembre, i emmarcada dins de les VIII Jornades Culturals de la Comarca del Matarranya, s’ha inaugurat l’exposició col·lectiva Art Matarranya que dóne a conèixer el treball d’alguns dels artistes assentats als municipis de la comarca. Concretament, Art Matarranya expose una petita mostra d’un total de 28 artistes que desenvolupen les seues obres en camps com l’escultura, la pintura o la fotografia.

“L’exposició integre obres de 18 artistes nascuts o assentats al Matarranya. És una col·lecció molt interessant perquè es poden observar tot tipus de tècniques i estils”, va explicar el tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya, David Arrufat. En este sentit, Arrufat també va voler aclarir que “som conscients que no estan tots los artistes que treballen a la zona, però esperem, a partir d’aquí, anar integrant a nous artistes en un futur”.

Cal assenyalar que l’exposició es trobe repartida entre les cavallerisses del Castell de Valderrobres, l’Antiga Fàbrica Noguera de Beseit i el Museu Joan Cabré de Calaceit. Així, per poder conèixer totes les obres exposades, “s’han de recórrer els tres espais museístics”, va concretar Arrufat. Esta iniciativa té com a objectiu principal promocionar i donar a conèixer el treball dels artistes de la nostra comarca.

A més, lo projecte també pretén oferir l’oportunitat als creadors de poder exposar els seus treballs al seu propi territori, cosa que no sol resultar senzill. Un altre objectiu d’esta interessant mostra és que “els habitants del Matarranya coneguen lo que s’està fent actualment als seus municipis. Que vegin que treball realitze aquell veí que pinte o és escultor”, va explicar el tècnic de cultura. Si bé, Art Matarranya no només és una exposició, sinó que el projecte vol anar més enllà i convertir-se en un punt de trobada on puguen trobar-se i que els artistes puguen expressar la seua demanda.

“Art Matarranya està sent un mètode perquè la gent amb les mateixes inquietuds se conegui, pugue interactar i pugue proposar nous projectes o activitats”, va dir Arrufat. D’esta manera, lo passat 29 de novembre va tindre lloc una nova edició del Matarranya Connecta on se va debatre sobre l’art al Matarranya, així com també sobre les possibilitats de comercialització i promoció de l’art a través de la xarxa.

Finalment, cal destacar que durant les primeres setmanes de la mostra col·lectiva han estat molts los veïns i visitants del Matarranya que han gaudit, i s’han sorprès, coneixent lo treball de la zona. Així, lo tècnic de cultura de la Comarca del Matarranya va voler recalcar que “l’exposició estarà oberta fins al 25 de febrer. Animo a la gent a que la visito perquè segur que se sorprendrà”.