Olocau viu les festes de Santa Lucía



comarquesnord.cat, Olocau
» dissabte, 3 de desembre de 2011

Olocau està de festa amb la celebració de les seues festes majors en honor a la patrona, Santa Lucía. La localitat està vivint des del divendres multitud d’actes lúdics, taurins i religiosos. El primer dia es va viure un apassionant bou embolat al recinte taurí preparat per a la ocasió, i festa al pavelló amb una macrodiscomòbil.

El dissabte, la vesprada va estar ocupada amb un corro de vaques a la Plaça del Ajuntament. Finalitzades les vaques, al porxo es va realitzar la tradicional berena de ‘bollos amb sardines’ a la que va participar molta gent, amb les membres de la comissió repartint el menjar i la beguda. La musica de la xaranga cinctorrana va posar un punt molt festiu al berenar, amb cançons populars i també coreografies per aquestes ocasions.

Les festes de Santa Lucía d’Olocau continuarien el dissabte a la nit amb un bou embolat. Molts d’aficionats, veïns d’Olocau i de la resta de la comarca no es van voler perdre l’esdeveniment taurí amb un bou de la ramaderia Carpio de Sorita. També va destacar la presència de molts d’aficionats del bou al carrer d’arreu de la província. El bou va ser descarregat amb un caixó a la Plaça d’Olocau i després del tercer coet es va desencaixonar. Tot seguit tocava un dels moments màgics amb l’embolada i tot el seu ritual. Els detalls van eixir correctament i el bou seria embolat per a ser torejat.

Els més valents s’atrevien a fer retalls i torejar a pocs centímetres del bou, a pesar de que en alguns llocs hi havia poc espai. La resta preferia voreu des de la barrera o bé des de la gàbia instal·lada en un lateral de la plaça. Molts dels aficionats als bous al carrer que acudien a la localitat per la vesprada aguanten fins a la nit per gaudir de l’embolat. El balanç el dissabte ja era molt positiu a falta de dues jornades festives.

Enguany ha destacat la presència de molta gent que sempre respon en aquestes festes, així com els propis veïns.
Les festes es realitzen gràcies a la col·laboració de molta gent, encara que hi ha la figura d’un jove majoral que enguany ha estat Alberto Gazulla.

A pesar de la crisi, Olocau ha pogut fer un complet programa d’activitats, amb orquestres, vaques i bous al carrer o l’actuació el diumenge de l’humorista Barragán, a més de que este dilluns continuen les festes amb nou bou embolat i orquestra.

Olocau ja té relleu d’Alberto Gazulla com a majoral per a les festes del 2012 en les que estarà com a representant de l’organització Diego Gascón.