Dos mestres de Vilafranca col·laboren en un projecte educatiu amb nens marginats a Cuzco (Perú)



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 7 de desembre de 2011

 

Irene i Jordi son dos joves de Vilafranca que estan participant activament en el ‘Projecte Educatiu a Cuzco’, ciutat del Perú on treballen en un Centre Educatiu per als més menuts. Els joves de Vilafranca explicaven la seua experiència en aquesta ciutat peruana amb més de 120 persones que es van donar cita al Saló d’Actes de la Casa Social per conèixer a fons aquest projecte. Irene i Jordi van estar acompanyats per Persi, natural d’aquesta ciutat peruana que aprofitant la seua estància d’uns dies a Espanya i Itàlia no es va voler perdre la cita.

Persi va fer una explicació global del ‘Projecte Educatiu’ i posteriorment Irene i Jordi ens contarien la seua experiència, que continuarà a partir del 16 de Gener.

Irene i Jordi es van trobar amb moltissimes novetats en arribar a Cuzco i es van haver d’aclimatar a una situació difícil en un dels barris més marginals de la ciutat. El Centre en el qual treballa acull als xiquets i xiquetes del barri després de les classes escolars i també els dissabtes pel matí.

Els protagonistes de l’experiència tornara al Perú al mes de Gener per continuar amb un interessant projecte en el que participa molta més gent. El Saló d’Actes es va quedar menut per conèixer les activitats dels dos voluntaris vilafranquins i amb la qual es posava punt i final a un xicotet cicle solidari organitzat per les Regidories de Cultura i Benestar Social i amb les que s’han pogut conèixer diferents experiències de vilafranquins en matèria solidària al continent americà.