Los xiquets guanyadors dels Premis Ecofesta, protagonistes d’un plenari a la Comarca


comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 9 de desembre de 2011

En esta edició dels concursos de l’Ecofesta, los guanyadors, enlloc de rebre diferents obsequis, van gaudir d’una jornada en la qual van participar en diferents activitats a través de les que van conèixer millor el territori matarranyenc. “És la primera vegada que es fa. Pensem que en lloc de donar regals, perquè els xiquets ja tenen de tot, serie més interessant i els motivarie més viure una jornada d’activitats”, va explicar Olga Ric, tècnica de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya. D’esta manera, los escolars guardonats van visitar l’observatori de buitres, la “Coveta de l’Aigua” i les instal·lacions comarcals. A més, també es van divertir muntant a cavall i en ponis. “Primer hem estat a la buitrera, després hem anat a l’hípica a muntar a cavall, també hem visitat la Coveta de l’Aigua i han conegut les instal·lacions comarcals”, va explicar Ric.

La jornada va culminar amb lo plenari infantil en la qual los 18 premiats van ocupar el lloc dels consellers comarcals i van exposar les seues preguntes a Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya. Los escolars van exposar les seues inquietuds per l’estat d’algunes instal·lacions dels seus municipis, los serveis comarcals, la creació de l’entitat comarcal, la història de la comarca o la ubicació dels centres educatius, entre altres temes. Tampoc van faltar les preguntes sobre temes personals en les quals Esteve va haver de donar a conèixer la seua edat, lo seu lloc de residència, lo seu treball o fins i tot lo seu lloc de naixement.

La sessió, que va estar molt animada en tot moment com també la jornada d’activitats, se va valorar molt positivament des de l’organització. “La veritat és que tot ha anat molt bé. Los participants s’han divertit coneixent millor la comarca i també hem conegut les seues inquietuds en este ‘miniple’”, va dir Ric. La tècnica de Medi ambient va voler afegir que “a més los pares estan molt contents de que els xiquets haguen pogut gaudir d’esta jornada d’activitats en diferents punts de la Comarca”.

En este enllaç se pot escoltar el plenari dels xiquets:
http://www.ivoox.com/programa-especial-dels-xiquets-dissabte-19-11-2011-audios-mp3_rf_923012_1.html

Més informació: |