Comarca i Habitate inicien una nova fase de rehabilitació de cases per a persones en risc d’exclusió social


comarquesnord.cat, Matarranya
» dilluns, 12 de desembre de 2011

L’Associació d’Entitats per la Població de Terol, Habitate, impulsada per la Diputació Provincial de Terol, en col·laboració amb los Serveis Socials de la Comarca del Matarranya han iniciat una nova fase del projecte de rehabilitació d’habitatges de persones en risc d’exclusió social. Este projecte, que ja es va dur a terme l’any passat, amb la realització d’obres de condicionament i d’eliminació de barreres arquitectòniques en los domicilis de cinc famílies de la comarca del Matarranya, continue enguany amb los treballs de quatre cases més.

Lo personal que desenvolupe estes obres i adequacions són contractades per l’entitat Habitate, que van fer durant l’any passat un curs per a persones desocupades on se’ls formave en obra, lampisteria, electricitat i pintura. Los criteris de selecció que se segueixen des de Serveis Socials de la Comarca del Matarranya són que les persones candidates tinguen expedient als Serveis Socials, que tinguen reconeguda la situació de dependència o que siguen persones soles d’avançada edat sense cap suport familiar, o persones amb escassos recursos econòmics i que tinguen algun tipus de barrera o de necessitat d’adaptació als seus domicilis.

Les actuacions més freqüents que es realitzen són la col·locació de baranes a escales i passadissos, agafadors a dutxes i wc, canvi de banyeres per plats de dutxa, pintat d’algunes zones del domicili amb deteriorament, col·locació de rampes o modificació de graons a l’interior de l’habitatge. Per al pròxim any se preveu que es continuo amb estes tasques i que es puguen beneficiar més habitants de la comarca del Matarranya, que sempre són proposats pel personal de Serveis Socials comarcal després de l’estudi pertinent de necessitats.

Més informació: | |