El Ple de Morella adjudicarà el 0,7% del pressupost municipal a Organitzacions No Governamentals


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 14 de desembre de 2011

L’Ajuntament de Morella es reunirà demà en la sessió plenària corresponent al mes de desembre. En ella, s’adjudicaran les ajudes del 0,7% del pressupost municipal destinades a Organitzacions No Governamentals (ONG), que ascendix a 15.500 euros. Des de fa dues setmanes, el Consell de la Solidaritat ha avaluat els onze projectes que opten a les ajudes i ha mantingut distintes reunions per a avaluar-los.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “a pesar de la crisi, Morella es torna a demostrar la seua solidaritat i destina el 0,7% del pressupost a les ajudes al Tercer Món”. A més, afig que “encara que ací tenim crisi, és molt major la que patixen els països a què es destinen estes ajudes”.

La quantitat és exactament la mateixa que en en la convocatòria anterior. Blasco explica que “es podria contribuir al desenvolupament del Tercer Món, si tots aportàrem este percentatge”.

Gràcies als fons del consistori, s’han dut a terme projectes que han millorat les infraestructures, les prioritats socials, necessitats bàsiques, s’ha fomentat la preservació del medi ambient i s’ha contribuït a la reducció de l’autodesenvolupament i a la injustícia social, en distints països d’África i Sud-amèrica. Les organitzacions que pretenen accedir a estes ajudes, han de comprometre’s a realitzar un esforç per donar-se a conéixer, a augmentar l’oferta lúdica de la localitat i realitzar campanyes de sensibilització.

A més d’este punt, en el plenari de demà, l’equip de govern presentarà una moció pels Plans Provincials d’Obres i Serveis 2012, es crearà la Comissió d’estudi dels Estatuts de l’Administració de Vallivana, se sol·licitarà ajuda per a la bassa de Torre Segura, es modificaran les normes de règim interior del Centre de Dia i es presentarà un informe sobre noves tecnologies en el terme municipal.

Més informació: