El programa “Cita a Morella” torna el proper dissabte amb Albert Solé Bruset


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 14 de desembre de 2011

El programa cultural “Cita a Morella” torna esta setmana a la Sala de Justícia del consistori de la localitat. Esta serà la tercera trobada d’enguany amb personalitats d’importància dins de les distintes arts o la formació. Després de ls actes amb l’escriptora Alicia Giménez Bartlett i amb el director general de Formació Professional, Miquel Soler, el programa continua amb el periodista i cineasta, Albert Solé Bruset. El fill del polític Jordi Solé Tura parlarà del seu documental “Bucarest, la memòria perduda”, en el que realitza un exercici per a recuperar els seus records en el seu lloc de naixement i, els dels seus pare que es va enfrontar a una malaltia com l’alzheimer. Per això, l’acte s’ha coordinat des de les regidories de cultura i benestar social. Cal assenyalar que esta pel·lícula va obtindre el premi Goya al millor documental, entre altres molts guardons, l’any 2009.

La regidora de cultura, María Rallo, explica que “el Cita a Morella és un programa que pretén convertir a Morella en un espai de reflexió cultural i educativa sobre distints temes d’interés”. A més, afegix que “la dinamització cultural sempre ha sigut una prioritat per a nosaltres i és un orgull poder contribuir a ella comptant entre nosaltres amb importants escriptors, periodistes o docents”. A més, Malú Blasco, afirma que “este acte servirà per a celebrar el dia internacional de l’alzheimer, que va tindre lloc al setembre i, aleshores, vam anunciar que el commemoraríem a finals d’any amb un acte important”.

“Bucarest, la memòria perduda” és un documental autobiogràfic que narra la cerca de la memòria. Albert Solé va nàixer a Bucarest, a causa de l’exili polític que va patir son pare Jordi Solé Tura. El documental se centra en la cerca de les pròpies arrels de l’autor, però també en la lluita exterior i interior de son pare. Un gran esforç polític, des de la militància antifranquista i l’exili, fins a ser una de les figures claus en l’aprovació de la Constitució o la seua etapa com a Ministre de Cultura. Però també una lluita interna i sense retorn, com és l’haver d’enfrontar-se a l’alzheimer. La pel·lícula també és un intent de recuperar la memòria i els records difusos de l’etapa de xiquet d’Albert Solé. Un exercici de reconstrucció en el què es barregen distintes etapes històriques com la lluita front al Franquisme o la Guerra Freda i personatges tan distints com Jordi Pujol, Santiago Carrillo, Jorge Semprún o Manuel Fraga.

Més informació: |