La Diputació redueix als 44 milions d’euros lo pressupost de 2012



comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 13 de desembre de 2011

La Diputació Provincial de Terol tindrà per al 2012 un pressupost de 44 milions d’euros amb una prioritat que passarà pel sanejament econòmic de la institució. Un segon objectiu serà començar un procés de reajustament competencial. Les dos mesures pretenen atendre les autèntiques necessitats de les localitats de Teruel i garantir la qualitat de vida i un adequat nivell de serveis per a qui hi viu. Amb una dotació econòmica prevista de 44 milions d’euros, los primers pressupostos de l’equip de govern PP-PAR pretenen donar resposta a la situació de crisi que també viu la província de Terol.

Se tracte, en definitiva, d’un pressupost auster, rigorós, municipalista i que prime l’eficàcia i la bona gestió dels mitjans financers i tècnics disponibles. Al mateix temps, pretén racionalitzar i optimitzar l’administració dels serveis que la DPT preste als consistoris. Tot això sense deixar de promoure la millora de les infraestructures i equipaments locals a través d’un volum d’inversió pública xifrat lo 2012 en prop de 14 milions d’euros, i que permet avançar en la creació i manteniment de l’ocupació dins d’un marc de cooperació interinstitucional.

Reducció d’ingressos des de Madrid

Entre les claus del Pressupost de 2012, des de la Diputació van destacar que la disminució en eixos 10 milions d’euros de la seua quantia global ve motivada per la disminució dels ingressos provinents dels pressupostos generals de l’Estat i, fonamentalment, per la quasi total desaparició d’altres fons addicionals també provinents de l’Administració Central. Una circumstància que s’espere reconduir en lo futur amb la signatura de nous acords de col·laboració que donin continuïtat, per exemple, al Fons Especial de Teruel o altres línies inversores estatals i autonòmiques.

A partir del pressupost de 2012, l’equip de govern de la Diputació de Terol pretén dur a terme, en totes les àrees de gestió, una filosofia de treball que permeto a la institució provincial centrar-se en lo que ha de ser la seua funció bàsica: és a dir, ser una administració supramunicipal prestadora de serveis i recursos als ajuntaments, especialment als més menuts, una tasca que es considere bàsica en territoris de les característiques socioeconòmiques i demogràfiques que presente la província de Teruel.

Bona prova d’este marcat caràcter municipalista del pressupost de 2012 és que els plans provincials es convertiran, durant lo pròxim any, en la veritable columna vertebral de l’acció inversora de la Diputació de Teruel. Per este motiu, tot i l’actual disminució de les disponibilitats pressupostàries, l’equip de Govern PP-PAR donarà suport a la inversió en equipament i infraestructura local amb un finançament al 95 per cent dels esmentats plans, que tindran un import global de més de 10 milions d’euros.