Les farmàcies tancaran pels impagaments del Consell



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 14 de desembre de 2011

Les farmàcies de la Comunitat Valenciana han acordat arribar a mesures extremes pels impagaments del Consell que ascendeixen a més de 550 milions d’euros. Les farmàcies de València i Alacant han acordat que tancaran els dies 19,20 i 21 de desembre. Les de Castelló tot apunta que acordaran el mateix esta nit en l’Assemblea del Col·legi Oficial de Farmacèutics. Van estar a punt de fer vaga abans de les eleccions generals, però la Generalitat oferiria un calendari de pagaments que les farmàcies van acceptar sempre i quan es complira. A dia d’avui, no s’ha fet efectiu el segon dels pagaments que ascendeix a 60 milions d’euros i que s’hagués tingut d’abonar el passat 9 de desembre. Segons un comunicat conjunt de les Conselleries de Sanitat i Hisenda, el segon dels pagaments no s’ha pogut realitzar “per la difícil situació econòmica”, assegurant que faran efectiu junts el segon i el tercer pagament amb una liquidació de 120 milions d’euros el proper 23 de desembre.

Aquest matí de dimecres, les farmàcies de la Comunitat s’han concentrat davant la Conselleria d’Hisenda baix el lema ‘Volem cobrar’. Un dels objectius és coordinar als farmacèutics de les tres províncies a l’hora de mostrat el seu malestar que no es fien del que diu el Consell i volen solucions “immediates” en una situació que per a molts d’elles és “límit” en algunes que han tancat i vàries en concurs i pre-concurs de creditors.
A la província de Castelló es veuen afectades 299 farmàcies amb un deute de la Generalitat de 53 milions d’euros des del mes de juliol. El més segur és que s’uniran als tancaments de València i Alacant per la propera setmana com a mesura de força per reclamar els diners que els deuen i per por a que el deute continuï creixent. De totes formes, les farmàcies no deixaran de donar serveis d’urgència així com realitzaran guàrdies, però no estaran obertes com de costum.

La farmàcia Tena de Vilafranca ja ha estat tancada aquest matí de forma “simbòlica” per donar a conéixer la situació “crítica” que estan patint. Durant mitja jornada han estat de guàrdia però les portes s’han tancat al públic per poder tenir representació a la protesta de València i esta nit a l’Assemblea de Castelló i adoptar les mesures que s’acordin en la trobada en tots els farmacèutics de Castelló.