Música i ball per als més menuts amb la rondalla


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 14 de desembre de 2011

Música de Rondalla, cançons populars i una combinació de públic de totes les edats. Esta ha sigut la darrera proposta de la Rondalla de Morella per a passar una estona entretinguda. Els protagonsites, en esta ocasió serien els més menuts de la casa. L’emplaçament, la Casa Ciurana, tradicional lloc de reunió dels majors. Com mostren per sí soles les imatges, l’ambient entre balladors i músics era immillorable. Els xiquets, ocupaven la part central de la pista, fent un cercle al voltant del director de la Rondalla, José Miguel Monfort. L’objectiu d’esta novedosa activitat ha sigut el de proposar als menuts un altre tipus d’entreteniment al que no estan massa acostumats.

Amb el món de la comunicació i les noves tecnologies, és habitual que el temps d’oci dels escolars se centre en videojocs, ordinadors i altres aparells. Però és important que, a banda de controlar estes aplicacions, coneguen la tradició popular. Música, lletres senzilles però cantades generació rere generació, acudits i demés elements.

Amb les coreografies que proposa la Rondalla de Morella es treballa la coordinació. Cantar i ballar a la vegada, mentre es disfruta d’una estona de rises i companyerisme.

La Rondalla de Morella no deixa mai d’assajar. Totes les setmanes es reuneixen unes hores per tal de portar al dia les cançons de sempre i també les noves incorporacions. Ara, i amb el Nadal tan pròxim, les cançons nadalenques són les que més es toquen. També es té en vista ja el Sant Antoni, una festa on la rondalla té tan de protagonisme.

L’any 2012 serà especial per a esta formació de músics morellans. La rondalla complirà anys. Una xifra redona que, sens dubte, mereix d’una bona celebració. La Rondalla de Morella complirà 20 anys.

Amb este aniversari especial, la rondalla ja té en ment la gravació d’un CD per tal de tenir un record d’esta data important.

Allà on va, la Rondalla ho inunda tot de festa i bon humor. La pròxima cita d’este conjunt musical serà el concert del dia de Nadalet, el 26 de desembre al teatre municipal de Morella.

Més informació: | |