L’ocupació hotelera només va arribar al 70 per cent durant lo Pont de la Puríssima




comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 16 de desembre de 2011

Lo sector turístic del Matarranya ha fet un balanç regular del Pont de la Constitució i la Puríssima després de que l’ocupació hotelera hagi rondat entre el 50 i el 70 per cent als hotels i cases rurals de la comarca. Des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya van destacar que va ser un “pont un tant especial” que es podrie dividir en dos caps de setmana llargs. En este sentit, Javier Moragrega, president dels empresaris, va destacar inclús que ha hagut ocupació de només un dia.

Des de l’entorn empresarial i turístic del Matarranya s’ha parlat d’uns dies fluixos que res han tingut que veure amb la bona recepció turística que va tindre la comarca durant la Festa de Tots Sants, uns dies on l’ocupació va arribar pràcticament al 100 per cent. En este sentit, i en relació a altres anys, Javier Moragrega va apuntar que l’arribada de turistes s’ha vist reduïda estos dies “per la forma en la que han caigut los dies festius”, sent un pont estrany.

Lo turisme de neu, que ha fet fallida durant lo Pont de la Puríssima, tampoc ha ajudat a la fluctuació de visitants pel Matarranya. Tot i això, des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya se va dir que “la neu només mos influeix quan n’hi ha molta” i que al Matarranya “mos estem consolidant en este sentit com a destí d’interior”. A més, l’arribada de turistes i les reserves durant estos dies va ser molt irregular, amb una comanda d’última hora.

Estos últims anys s’està veient com lo Pont de la Puríssima no està sent una bona data d’ocupació turística. La crisi, que ha fet que el visitant controlo més lo consum, n’és un dels principals motius. Dins d’esta realitat, lo sector hostaler destaque dos factors claus. Per una banda, la proximitat de les Festes de Nadal, que suposen una despesa molt important per a les famílies. L’altre és que el Pont de la Puríssima és molt llarg, encarint estes mini-vacances.

Tot i el regular balanç que el món de la hostaleria ha fet del Pont de la Puríssima, des del sector ja s’espere a les Festes de Nadal i la Nit de Cap d’Any, que acostumen a ser dos dates molt importants pel que fa a l’allotjament de turistes. A més, hi ha molta gent de fora del Matarranya que ens ve a visitar pels Nadals i celebre els sopars als establiments del Matarranya. Se tracte, de fet, d’un dels moments més punters a nivell d’ocupació hostalera.