La “paraeta solidària” no falta a la seua cita anual



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 18 de desembre de 2011

Un any més, esta tenda de comerç just no ha faltat amb la seua cita a Morella. Seguint amb la tradició, l’últim diumenge abans de Nadal, des de la comissió del 0.7% s’han oferit oferia productes elaborats de forma artesanal i ecològica. Sota la demanda d’un comerç just, la parada oferia productes artesanals elaborats a països del tercer món, així com d’altres alimentaris fets amb matèries primeres exportades directament d’allí.

El comerç just és aquell amb el qual els beneficis extrets s’empren en primera instància per tal de pagar als productors un salari adequat al seu treball. Evita la mala acció per part de possibles intermediaries, que fan que el preu augmente però no per això el salari dels treballadors, molts d’ells de països en víes de desenvolupament.

Des de xocolates, passant per café i fins arribar a productes decoratius que criden l’atenció per l’acurada elaboració que porten al darrere.

La major part de la recaptació d’esta paredeta solidària es destina a cobrir els costos de producció. L’altra part, aproximadament un 20%, es destina a missions al tercer món.

Este diumenge ha sigut molt fred, però no per això menys transitat. Molts han sigut els que s’han aturat a vore els productes de comerç just. Des de la comissió del 0,7%, és fa una valoració semblant a la d’altres anys.

Amb esta tenda solidària, la gent ha pogut contemplar diversos productes com estos, difícils de trobar ací, però sobretot per reivindicar una situació de manera simbòlica i treure fons per estes cooperatives, presents a tots els continents.

Més informació:

/span> comentaris

  1. IZASKUN PÉREZ DE CÁR enllaç al seu comentari

    Sería interesante que la gente consumiera productos de Comercio Justo todo el año y eso lo podemos consguir en Morella, puesto que en el Herbolari Ecoports sevenden exactamente los mismos productos que estaban en la paraeta solidaria.

  2. Crec molt interessant que la comissió del 0,7% any rera any ens recordi i mostri productes de comerç just, però m’ha sorprès que la noticia remarqui que aquests productes son díficils de trobar ací, ja que tenim la sort que una botiga, Ecoports, aposti per la venda d’aquest tipus de producte tot l’any.